Otel penceresinden dolar saçmıştı… İstanbul’da yakalandı

Beyoğlu’nda bir otele yerleşen ve pencereden sahte 100 dolarları aşağıya saçan Filistin asıllı İsrail vatandaşı Mohamed Abu G., polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. 

GÜNDEM 17.07.2022, 14:20 18.07.2022, 09:21
Otel penceresinden dolar saçmıştı… İstanbul’da yakalandı

Türkiye’ye turist olarak gelen ve Beyoğlu Cihangir’de bir otele yerleşen şahıs, bir süre sonra odanın penceresini açarak yanında taşıdığı sahte 100 dolarları aşağıya saçmaya başladı. Arkadaşına o anları kayıt altına aldıran Mohamed Abu G., görüntüleri sosyal medya hesabı üzerinden paylaşınca büyük tepki çekti. 

Kaçmaya çalışırken yakalandı

Videonun kısa sürede milyonlarca kişiye ulaşması sonrası harekete geçen Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ve İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlının konumunu kısa sürede tespit etti. Beyoğlu’ndaki otele baskın düzenleyen ekipler, polisleri görünce kaçmaya çalışan Mohamed Abu G.’yi kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Öte yandan zanlının sosyal medya hesabından çok sayıda dolar, Türk lirası ve avro videosu bulunduğu belirlendi. 

12 adet sahte 100 dolar bulundu

Polis ekipleri tarafından zanlının odasında yapılan aramalarda toplam 12 adet sahte 100 dolar ele geçirildi. Sahte paraların tamamına el konulurken, İsrail vatandaşı şahıs, polis aracına bindirilerek emniyete götürüldü. ‘Toplumu kin ve düşmanlığa teşvik etmek’ ve ‘sahte para taşıma’ suçları sebebiyle zanlıya adli işlem uygulandı. 




 

Yorumlar (0)