Osmaniye’de görsel şölen: Şişkin Ay geceyi aydınlattı

Ayın ilk dördün olarak isimlendirilen şişkin ay Osmaniye'de görüldü. Çevredekilerin yoğun ilgi gösterdiği olayda, seyir keyfi yüksek görüntüler meydana geldi.

GÜNDEM 11.07.2022, 11:28 12.07.2022, 11:45
Osmaniye’de görsel şölen: Şişkin Ay geceyi aydınlattı

Osmaniye’de dolunay ve ayın evrelerinden olan ilk dördün arasında meydana gelen şişkin ay gökyüzünde görsel bir şölen ortaya çıkardı.

Hayran bıraktıran anlar yaşandı

Osmaniye semalarında oluşan ve parlaklığıyla kendisine hayran bıraktıran şişkin ay, çevredekilere kendisini hayran bıraktırdı.

Şişkin aya vatandaşlardan yoğun

Edinilen bilgilere göre, ayın oluşturduğu ilk dördün olayı semada seyrine doyulmayacak görüntüler ortaya çıkarırken, manzara da vatandaşları mest etti.

Şişkin ay nedir?

Ayın fazları veya evreleri, (çoğunlukla Dünya'da bulunan) bir gözlemcinin takip ettiği Ay'ın aydınlık olan yüzünün, Ay'ın toplam görülebilir yüzeyine miktarına belirler. Ay aynı Dünya gibidir. Yani kendiliğinden ışık sağlamaz. Güneşten topladığı ışığı Dünya’ya yansıtır. Bu sebepten dolayı, Ay'ın Güneş ve Dünya’ya göre konumu değişir. Bu nedenle ayın bir kısmı karanlık gözükür. İlk dördün evresinin sonrasında Ay'ın uzanım açısı 90° ile 180° arasına geçer. Bu da şişkin ay olarak isimlendirilir.

Yorumlar (0)