Osmaniye'deki orman yangınında son durum!

Hatay ve Trabzon'dan sonra bir orman yangını da Osmaniye'de yaşanmıştı. Son durum şöyle...

GÜNDEM 11.10.2020, 12:40 12.10.2020, 16:36
Osmaniye'deki orman yangınında son durum!

Hatay, Trabzon ve Osmaniye'de başlayan orman yangınları Türkiye'nin ciğerini yaktı.

Hatay'da farklı noktalarda başlayan büyük çaplı orman yangınlarını PKK'nın "Ateşin Çocukları İnisiyatifi" ismi verilen PKK'nın o çocukları üstlerinken, Trabzon ve Osmaniye'deki orman yangınlarının, Hatay'daki sabotajla bağlantılı olup olmadığı araştırılıyor.

Soğutma çalışmaları yürütüyor

Osmaniye'deki orman yangınındaki duruma ilişkin bilgi veren yetkililer, soğutma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Osmaniye ilinin Kadirli ilçesinde Cumartesi günü (dün) başlayan ve daha da yayılmadan akşam saatlerinde kontrol altına alınan bölgede soğutma çalışmalarının da devam ettiği kaydedildi.

Kadirli ilçesine bağlı Yukarıçiyanlı köyünde bulunan ormanlık alanda çıkan yangına 2 yangın söndürme helikopteri, 23 adet arazöz, 8 adet su tankeri, 5 adet iş makinesi ve 150 personel ile müdahale edildi. Ekiplerin yoğun çabaları sonucu söndürme çalışması dün akşam saatlerinde başarıya ulaştı ve yangın kontrol altına alındı.

Tedbir gayesiyle konutlarından tahliye edilen vatandaşların ise evlerine dönmelerine izin verilirken, yangının çıktığı ve yayıldığı ormanlık alanda itfaiye ekipleriyle Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin soğutma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Drone ile zarar gören alan görüntülenirken facianın boyutu da gözler önüne serildi.

Cumartesi günü sabah saatlerinde başlayan orman yangını sebebiyle Yukarıçiyanlı köyündeki evler tahliye edilmişti.

Havadan ve karadan yoğun bir şekilde sürdürülen müdahaleler neticesinde orman yangını akşam saatlerine doğru tamamen kontrol altına alınmıştı.

Yorumlar (1)
Sevim 4 yıl önce
Allah yardımcınız olsun