Osmaniye'de savcı, kendisini muayene etmeyen doktoru gözaltına aldırdı

Osmaniye Devlet Hastanesi'nin ortopedi bölümüne gelen cumhuriyet savcısı, sırası gelmediği halde girdiği doktorun odasında, kendisini muayene etmeyen doktoru gözaltına aldırdı.

GÜNDEM 13.04.2021, 01:10 13.04.2021, 17:09
Osmaniye'de savcı, kendisini muayene etmeyen doktoru gözaltına aldırdı

Aktarılan bilgiye göre, daha evvel farklı bir doktorda muayene olan ve Osmaniye’de görev yapan cumhuriyet savcısı Mehmet B., bugün Osmaniye Devlet Hastanesi ortopedi bölümüne başvurarak, iddiaya göre ortopedi uzmanı Kemal Gökhan Günel’in odasına sırası gelmeden girdi. Kendisinin cumhuriyet savcısı olduğunu dile getiren Mehmet B., doktordan kendisini muayene etmesini talep etti. Odada başka bir hasta olduğunu belirten doktor Günel, ayrıca savcı Mehmet B.’ye daha önce muayene olduğu doktoruna başvurması gerektiğini, bu şekilde muayeneyi gerçekleştiremeyeceğini söyledi. Bu durum üzerine, iddiaya göre savcı Mehmet B., kendisini muayene etmeyen doktorun gözaltına alınması için emniyet güçlerine talimat verdi. Olayın öğrenilmesi üzerine hastane yönetimi ve diğer doktorlar, meslektaşlarının bu şekilde gözaltına alınmaması için doktor Günel’in odasının önüne gelerek gözaltı işlemini engellemeye çalıştılar. Ardından doktor Kemal Gökhan Günel, başka bir araçla Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü'ne ifade vermek üzere gitti. 

"Sen nasıl olur da beni muayene etmezsin?"

Meydana gelen olayın tamamen savcının nüfuzunu kullanmak olduğunu kaydeden doktor Günel, “Hastamı muayene ediyordum. Sert bir şekilde kapım çaldı, bir anda içeriye bir kişi girdi. Kendisinin cumhuriyet savcısı olduğunu belirtti ve muayene etmemi talep etti. Ben de içeride hasta olduğu için bu şekilde muayene edemeyeceğimi kendisine bildirdim. Durumunu aktardı, ardından da kontrol zamanının geldiğini dile getirdi. Ben de kendisine muayene ve tedavi olduğu, hastalığını izleyen ilk hekimden muayene olması gerektiğini ifade ettim. Odamda bana bağırıp çağırmaya başladı. 'Şimdi seninle görüşeceğiz. Sen nasıl olur da beni muayene etmezsin?' dedi. Ben ve hemşirem odamdan ayrıldık. Kısa bir süre sonra odama geri geldim. Hastalarım odamın önünde birikmiş şekilde beni bekliyor. Odama girdiğimde savcı bey halen odamdan ayrılmamıştı. Ardından, 'Ters kelepçe yapın, emniyete götürün.' şeklinde güvenlik güçlerine talimat vermiş. Hastaneye güvenlik güçleri geldi. Üstelik ben o saatlerde hastanede nöbetçi doktor olarak görevliydim.” dedi.



Yorumlar (1)
Zulkuf 3 yıl önce
Böyle kendini bilmeyen savcıları derhal görevden alınmalı