Osmaniye Belediyesi’ne silahlı saldırı düzenlendi

Osmaniye Belediye binası önüne gelen silahlı kişiler tarafından saldırı düzenlendi. Akşamın ilerleyen saatlerinde gerçekleşen olayla ilgili soruşturma başlatıldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken iki kurşunun Belediye Başkanı Kara’nın makam odasına doğru sıkıldığı belirtildi. 

GÜNDEM 13.02.2022, 09:10
Osmaniye Belediyesi’ne silahlı saldırı düzenlendi

Dün akşam ilerleyen saatlerde Rahime Hatun Mahallesi Musa Şahin Bulvarı’nda bulunan Osmaniye Belediye binasına silahlı saldırı düzenlendi. Güvenlik kamerası görüntülerine göre bina önüne gelen bir otomobildeki kişiler, tabancayla binaya rastgele ateş açtı. İhbar üzerine belediye binasına çok sayıda polis ekibi sevk edildi. 

Belediye başkanının makamı hedef alındı

Silahlı saldırıda Belediye Başkanı Kadir Kara’nın makam odasının hedef alındığı gözlemlendi. Olayın ardından Belediye Başkanı Kara, belediyenin sosyal medya hesabından açıklama yaparak şunları kaydetti: “Emniyet güçlerimizden aldığımız bilgiye göre olayın belediyemiz ile herhangi bir ilgisi bulunmuyor. Kurşunlar, kötü bir tesadüf sonucunda binamıza isabet etmiş. Olayda kimsenin zarar görmemiş olması en büyük tesellimiz. Bu tarz olayların bir daha tekrarlanmamasını dilerim.” 



5 kişi gözaltına alındı

Belediye Başkanı Kadir Kara’nın ardından açıklamada bulunan Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Teke, “Belediye binasına yönelik açılan ateşin faili olan 5 şahıs gözaltına alınmış ve olayda kullanılan suç aleti de ele geçirilmiştir.” ifadelerini kullandı. 

Şahısların alkollü olduğu duyuruldu

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı tarafından yapılan ikinci açıklamaya göre Karaçay mesire alanında alkol alan 5 kişi, otomobil ile belediye binası önüne gelerek ateş açtı. Şahısların geçtiği güzergahları MOBESE ile ayrıntılı şekilde inceleyen polis ekiplerinin, delillerin araştırılması konusunda titizlikle çalıştığı belirtildi. 

Yorumlar (0)