Osman Kavala'nın cezası belli oldu!

Gezi Parkı olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle yargılanan Osman Kavala, "hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

GÜNDEM 25.04.2022, 18:43 26.04.2022, 01:04 Hakan Öksüz
Osman Kavala'nın cezası belli oldu!

Gezi Parkı olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle tutuklu olarak yargılanan Osman Kavala hakkında karar verildi. 

Osman Kavala, Gezi Parkı olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle tutuklu olarak yargılanıyordu. Kavala ile beraber 9'u firari olan toplamda 17 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması yapıldı. Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Osman Kavala, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmaya görüntülü olarak katıldı.

Duruşmada bazı CHP'li ve HDP'li vekiller de yer aldı! 

Mahkeme salonunda hazır bulunan sanıklar ise Yiğit Ali Ekmekçi, Mücella Yapıcı, Mine Özerden, Şerafettin Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater ve Ali Hakan Altınay oldu. Duruşmada bazı CHP'li ve HDP'li vekillerin de katıldığı gözlerden kaçmadı.

"Yargı kullanılarak bana suikast yapılıyor"

Tutuklu sanık Osman Kavala'ya son sözü soruldu. Kavala, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin hakkımda 'hak ihlali' kararı vermiştir. Bu karardan sonra hakkımda müebbet talep edilmesi hukuka aykırıdır. Buna yargı kullanarak yapılan suikast denir." ifadelerini kullandı. 

Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis!

Diğer sanıklar da son sözlerini söyledikten sonra mahkeme heyeti, kararını açıklamak için duruşmaya ara verdi. Gezi Parkı olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle yargılanan Osman Kavala, "hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Diğer sanıklara 18'er yıl hapis verildi!

Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Tayfun Kahraman, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Yiğit Ali Ekmekçi'nin ise 18’er yıl hapis cezasına çarptırıldığı kaydedildi. Firari sanıkların dosyalarının ayrılması kararlaştırıldı.

Bu firari sanıkların; Ayşe Pınar Alabora, Henri Jack Berkey, İnanç Ekmekçi, Mehmet Ali Alabora, Can Dündar, Gökçe Yılmaz, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu ve Yiğit Aksakoğlu olduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)