Osman Baydemir hakkında suç duyurusu

Eski HDP milletvekili Osman Baydemir hakkında "Türkiye Cumhuriyeti devletini aşağılama" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" gerekçesiyle suç duyurusu yapıldı.

GÜNDEM 15.10.2019, 19:07
Osman Baydemir hakkında suç duyurusu

Eski HDP milletvekili Osman Baydemir'in İngiltere'de yaptığı açıklamalarda, "Türkiye Cumhuriyeti devletini aşağılama" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarını işlediği nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan başvuru dilekçesinde, Baydemir'in sözlerinin "ifade özgürlüğü" kapsamında değerlendirilemeyeceği aktarıldı.

Dilekçede, "Terör sevdası veya sempatisi nedeniyle aklı, kalbi ve vicdanı kararan ve bu nedenle de gerçekleri görmekten aciz olan kişilerin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Suriye'de yürüttüğü Barış Pınarı operasyonunda saklı; yüksek aklı, ortak vicdanı, mazlum duyarlılığını ve tarih şuurunu idrak etmeleri elbette ki beklenemez." denildi.

Baydemir'in sözlerinin hakaret içerikli olduğu belirtilirken, "Şüpheli Osman Baydemir, Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret etmeyi alışkanlık haline getirmiştir. Seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımızı hedef alarak yapmış olduğu açıklamaları nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın kişiliği, saygınlığı ve itibarını hedef alarak atılı suçu alenen işlemiştir. Şüphelinin söylemleri açıkça Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni aşağılama suçunun unsurlarını oluşturmakta olup bu suçtan da cezalandırılması hukuki bir zorunluluktur." ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için "terörist" ve "diktatör" ifadelerini kullanan Baydemir, Barış Pınarı Harekâtıyla ilgili "Şimdi bu işgali durdurmazsak tarih tekerrür eder ve 1915'teki Ermeni Soykırımı gibi olur" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)