OSHAD Başkanı: Son 500 adet yoğun bakım yatağımız var

Halkın alınan önlemler hususunda daha dikkatli olmasının şart olduğunu vurgulayan Op. Dr. Reşat Bahat, "Son 500 adet yoğun bakım yatağımız var." dedi.

GÜNDEM 29.11.2020, 18:01
OSHAD Başkanı: Son 500 adet yoğun bakım yatağımız var

Halkın alınan önlemler hususunda daha dikkatli olmasının şart olduğunu vurgulayan Op. Dr. Reşat Bahat, Sağlık Bakanlığı'ndan bitmemiş yoğun bakım alanları varsa acilen bitirilmesi, yeni alanların da yoğun bakım için kullanılması talimatının geldiğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerden bu yana yeniden açıklanmaya başlanan yeni tip koronavirüs (COVID-19) vaka sayılarına göre Türkiye, günlük yaklaşık 30 bin kayıtlı kişi ile dünyada ilk sırada konumlanıyor.

Vakaların yükselmesi sebebiyle geçtiğimiz hafta sonundan itibaren kısmi önlemler uygulanmaya başlanırken, hastanelerde yer olmadığı iddiaları ortaya atıldı.

Diğer yandan COVID-19 vakalarına ek olarak mevsimsel gribin baş göstermesiyle aralık ayında hastanelerin yükünün daha da artması bekleniyor.

"Grip salgını da başlarsa..."

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Op. Dr. Reşat Bahat, hastanelerde hiç yer olmadığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Reşat Bahat, asıl problemin farklı hastalıkların da görülmesiyle başlayabileceğini vurguladı. 

"Hastanelerde çok az yer kaldı, son 500 adet yoğun bakım yatağımız var fakat böyle giderse çok büyük bir problem yaşamayacağız" diyen Bahat, "İnsanlar sorumluluk gösterip önlemlere uyarsa, yoğun bakımda yer kalmaması gibi bir sorunla karşılaşmayız. Bunu söylerken başka hastalıkların olmadığını varsayıyoruz fakat diyelim ki grip salgını başladı, işte o zaman özellikle yoğun bakım yatakları gripten dolayı da dolmaya başlarsa, asıl o zaman problem olur." dedi. 



Yorumlar (0)