Oruç Reis, Yunan basınında!

Yunan basını, Doğu Akdeniz'de araştırma faaliyetlerini sürdüren Oruç Reis'i manşetlerine taşıdı. 

GÜNDEM 12.08.2020, 14:10 12.08.2020, 14:26
Oruç Reis, Yunan basınında!

Türkiye, geçtiğimiz gün Doğu Akdeniz'de bir kez daha NAVTEX ilan etmişti.

Oruç Reis sismik araştırma gemisi, Yunanistan'dan gelen tüm hadsiz açıklamalara rağmen faaliyetlerine başladı. 

Yunanistan'ın iş birliği içerisinde olduğu İsrail, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Mısır da bu durumdan oldukça rahatsız. 

Türkiye, Doğu Akdeniz'deki haklarını koruyacağını ve faaliyetlerini kararlılıkla sürdüreceğini belirtirken, Yunanistan ise Avrupa Birliği'nden (AB) yardım dilenmeye devam ediyor. 

Yunan ordusu, son olarak bütün birimlerindeki izinleri iptal etti. Avrupa Birliği (AB) de Yunanistan'ın acil toplantı çağrısını kabul etti. 

Türkiye'nin faaliyetlerini durdurmayı başaramayan Yunanistan, şimdi de basın aracılığıyla algı operasyonuna başladı. 

Yunan basını, Oruç Reis sismik araştırma gemisini manşetten vererek, söz konusu geminin yürüttüğü faaliyetleri "haksız" ve "uluslararası hukuka aykırı" olarak göstermeye çalıştı.

Oruç Reis gerginliğinin devam ettiği belirtilirken, Yunanistan'ın alarm durumuna geçtiği, Türklerin ise "çatışmaya hazır olduklarını" söyledikleri ifade ediliyor.

Türkiye'nin "algı oyunlarını" sürdürdüğü belirtiliyor. 

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) yaptığı uyarılara rağmen Türkiye'nin Oruç Reis'i Yunan karasularına soktuğu ve Yunan ordusunun hazır beklediği kaydediliyor.
 

Oruç Reis'in Doğu Akdeniz'de faaliyet göstermesi, "diplomatik ateş" olarak nitelendiriliyor.

Doğu Akdeniz'de savaş sirenlerinin çaldığı ve Yunanistan'a ait karasuların "Türkler tarafından işgal edildiği" ifade ediliyor.  
 

Yorumlar (0)