Oruç Reis'e Akar koruması!

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, Oruç Reis'i koruyan askeri gemileri komuta eden Donanma Komutanlığına geldiler.

GÜNDEM 14.08.2020, 13:16
Oruç Reis'e Akar koruması!

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) komuta kademesi, Oruç Reis sismik araştırma gemisini koruyan askeri gemileri komuta eden Donanma Komutanlığına gelerek inceleme ve denetleme yaptı.

Donanma Komutanlığına gelen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin çalışma alanı için ilan edilen NAVTEX'in Yunan ve Fransız askeri gemilerce taciz edilmesi ve sonrası yaşananlar hakkında bilgiler alıp, incemele ve denetlemede bulundular.

YAŞ (Yüksek Askeri Şura) kararları çerçevesinde 30 Ağustos itibarıyla oramiralliğe terfi eden Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu ve birlikteki komutanlar tarafından karşılanan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile TSK komuta kademesi, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin çalışma alanı için NAVTEX ilan edilen bölgede Fransa ve Yunanistan askeri gemilerin neden olduğu krizi değerlendirdiler. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki TSK komuta kademesi, Doğu Akdeniz'de gerilim çıkararak Türkiye'nin haklarından geri adım atılma hayaline papuç bırakılmayacağını vurgulamış oldular.

Yorumlar (0)