"Oruç Reis, burası TCG Gediz..."

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Doğu Akdeniz'de araştırma faaliyetleri yürüten Oruç Reis sismik araştırma gemisi ile ilgili "özel" video paylaştı.

GÜNDEM 06.09.2020, 12:17

"Oruç Reis, burası TCG Gediz..."

Bu gururlandıran ifade sıradan bir telsiz anonsu değil. 83 milyonun duasını arkasına alarak Oruç Reis'i korumak için Doğu Akdeniz'de görev yapan ve Türk'ün gücünü hatırlatan Türk donanmasının Oruç Reis'e verdiği, "Korkma, arkandayız" mesajı.

MSB (Millî Savunma Bakanlığı), Doğu Akdeniz'de araştırma çalışmalarını sürdüren Oruç Reis gemisine sahada refakat eden Türk donanmasına ait videoyu sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Doğu Akdeniz'de doğal gaz ve petrol arama çalışmalarına devam eden Oruç Reis gemisi ile ona refakat görevini kararlılıkla sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri donanması arasındaki telsiz konuşmaları da, an itibarıyla artık düşmana mesaj niteliği taşıyor.

Görüntülerde Oruç Reis'in sahadaki son durumu, TSK'ya ait helikopterlerden çekilen görüntülerle ortaya konuluyor. Görüntüler, Oruç Reis'e refakat eden TCG Gediz fırkateyninden yapılan "Oruç Reis, burası TCG Gediz..." anonsuyla başlıyor.

TCG Gediz'in ikinci komutanı, telsiz anonsunda Oruç Reis'e şöyle sesleniyor:

TCG Gediz'in ikinci komutanının yaptığı anonsa Oruç Reis araştırma gemisi kaptanı ise şu anons ile karşılık veriyor:

Video, Oruç Reis araştırma gemisi ve ona refakat ve koruma görevi yapan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarının fotoğraflarıyla sona eriyor.

Millî Savunma Bakanlığı (MSB) görüntüleri şu mesaj eşliğinde paylaştı:

Yorumlar (0)