Orman yangınlarıyla mücadeleye İHA ve İKU’larla destek

Emniyet Genel Müdürlüğü envanterinde yer alan İKU, İHA ve helikopterler, sahip oldukları termal ve geniş açılı kameralarla ormanlarda meydana gelen yangınların söndürülmesi ve tespit edilmesi çalışmalarına destek veriyor.

GÜNDEM 30.07.2021, 23:52 01.08.2021, 09:05
Orman yangınlarıyla mücadeleye İHA ve İKU’larla destek

Ülkemizin birçok yerinde çıkan orman yangınlarının söndürülmesi maksadıyla çalışmalar sürüyor.

Alevlerin kontrol altına alınması çalışmalarının yanında, yeni çıkan yangınların büyümeden tespit edilmesi ve yangınların önlenmesine ilişkin de yoğun bir çaba harcanıyor.

Bu kapsamda EGM envanterinde yer alan İHA’lar ve İKU’lar ile helikopterler de destek veriyor.

Ekiplerin havada bulunan özü

Havacılık Daire Başkanlığı'ndaki Şehit Komiser Yardımcısı Semih Güzelay Komuta ve İzleme Merkezi'nden kontrolü yapılan araçlar, narkotik, terör ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele gibi operasyonel çalışmaların yanında aynı zamanda sel, deprem ve yangın gibi doğal afetlerle mücadelede ekiplerin havadaki gözü oluyor.

Geniş açılı termal kameralar

Son zamanlarda özellikle Akdeniz bölgesinde etkisini sürdüren orman yangınlarına karşı olarak gerçekleştirilen çalışmalarda görevli emniyetin hava araçları sahip oldukları geniş açı termal kameralarla birlikte ekiplere önemli bir avantaj veriyor.

Ortalama olarak 20 bin fit yani yaklaşık olarak 6 kilometre yükseklikten uçuş yapabilen hava araçlarıyla ormanlık yerlerde ortaya çıkan en küçük bir ısı kaynağını dahi anlık olarak belirleyebiliyor.

Anlık olarak bilgi aktarımı yapılıyor

Araçlardan alınmış olan görüntüler, koordinatlarıyla beraber anlık olarak ilgili birimlere gönderiliyor.

Gelen bilgiler neticesinde ekipler bölgeye yönlendiriliyor ve yangına müdahale sağlanıyor.

Yorumlar (0)