Orman yangınlarına yönelik 15’ten fazla soruşturma açıldı

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Yağcı, Muğla’nın merkezinde ve ilçelerinde çıkan orman yangınları hakkında 15’ten fazla soruşturma açıldığını ve bu soruşturmaların titizlikle yürütüldüğünü bildirdi. 

GÜNDEM 01.09.2021, 17:08 02.09.2021, 09:08
Orman yangınlarına yönelik 15’ten fazla soruşturma açıldı

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, adli yıl açılışı dolayısıyla Muğla cumhuriyet meydanında düzenlenen törende konuşma gerçekleştirdi. Adli tatilde acil adli hizmetlerin kesintisiz şekilde devam ettiğini bildiren Yağcı, “Bitmeyen salgın ve ciğerleri yakan orman yangınları, keyifleri kaçırsa da hayat devam ediyor. Yangınlar hakkındaki soruşturmalar, çok yönlü ve titizlikle yürütülüyor. İster kasten olsun ister tedbirsizlikten olsun, ormanları yakan herkes, adalet önünde hesap verecektir. Muğla merkez ve ilçelerindeki orman yangınlarıyla ilgili şu ana kadar 15’in üzerinde soruşturma dosyası açıldı.” şeklinde konuştu. 



“11 soruşturma dosyasından 10 bini sonuçlandırıldı” 

Yağcı, geçen adli yıl içerisinde Cumhuriyet Başsavcılığı’na gelen 11 bin soruşturma dosyasından 10 bininin sonuçlandırıldığını, ortalama sonuçlandırma süresinin ise 46 gün olduğunu bildirirken bu sayının, Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu aktardı. Muğla Adalet Komisyonu Başkanı Ercan Arslan da yeni adli yılın herkes için hayırlı olmasını diledi. Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun: “Dünyada, adalet arayışında güçlü bir savunma, yargılama ve adalete ihtiyaç vardır. Bunun için de güçlü avukatlara gereksinim duyulur. Avukatlarımız için bu olanaklar yaratılmaktadır. Yeni yargı yılının, devletin temeli olan adaletin ve adalete olan güven duygularının güçlendirildiği bir yıl olmasını dilerim.” 

Yorumlar (0)