Orman yangınıyla mücadelede yeni dönem! İdam, TBMM'nin gündemine taşınıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın orman yangını çıkaran kişilere idam cezası gelmesi ile ilgili açıklamalarına yönelik Bakan Bekir Bozdağ, "Cezalarının tekrar ele alınmasında fayda görüyoruz" sözlerini kullandı. 

GÜNDEM 25.06.2022, 16:20
Orman yangınıyla mücadelede yeni dönem! İdam, TBMM'nin gündemine taşınıyor

AK Parti İl Danışma Toplantısı’na katılmak ve temaslarda bulunmak üzere Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ağrı’ya gitti.

Burada basın mensuplarının sorularını cevaplamak için kamera karşısına geçen Bakan Bozdağ, gündeme yönelik önemli açıklamalar yaptı.

“Cezaların yeniden ele alınmasında fayda görüyoruz”

Muğla’nın Marmaris ilçesinde meydana gelen yangınlara yönelik, basın mensuplarının, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın idama ilişkin açıklamalarını hatırlatması sonrasında Bakan Bozdağ şunları söyledi:

"Orman yangınları herkesi derinden üzmektedir. Dün Cumhurbaşkanımız yaptığı açıklama ile şu anki cezaların caydırıcı ve yeterli olmadığı hususundaki kanaatini ortaya koydu. En ağır yaptırım olarak değerlendirilen idam yaptırımı dahil olmak üzere her yaptırımın bu konuda değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Şu anki mevzuatımızda, kasten orman yakanlara yönelik hapis cezasının alt sınırı 10 seneden başlıyor, üst sınırı yok. Örgüt faaliyeti kapsamında orman yakanların suçu ise müebbet hapis. Adalet Bakanlığı olarak bu cezaların tekrar ele alınmasında biz de fayda görüyoruz.

“Cumhurbaşkanlığımızın açıklaması bizler için talimattır”

Bekir Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

“Cumhurbaşkanlığımızın açıklaması bizler için talimattır, bakanlık olarak biz çalışmaya başladık. Araştırmalarımız somutlaşınca kamuoyuna ve Cumhurbaşkanımıza açıklayacağız. Elbette TBMM, bu anlamda gerekli adımları Cumhurbaşkanımız ve bu çalışmalar kapsamında atacaktır."

Erdoğan, “Gerekirse idam olmalı” demişti

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangın bölgesindeki açıklamasında, "Caydırıcı bir ceza olmalı. Diyorum ki ucu nereye varıyor idama mı, idam olmalı.” sözlerine yer vermişti.

Yorumlar (0)