Orman yangını kontrol altına alındı: 1 şehidimiz var

Marmaris’teki orman yangınının kontrol altına alındığını kaydeden Bekir Pakdemirli, yangında 1 orman şehidi verildiğini kaydetti.

GÜNDEM 27.06.2021, 16:14 28.06.2021, 16:15
Orman yangını kontrol altına alındı: 1 şehidimiz var

Bugün sabah saatlerinde Muğla Marmaris’te oteller ve yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanlarda yangın meydana gelmişti.

İçmeler mahallesinde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa bir süre içinde yayılırken 7 ilk müdahale aracı, 10 helikopter, 6 dozer ve 78 arazöz ile müdahale edildi.

Bakan Pakdemirli: Kontrol altına alındı, 1 şehidimiz var

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli uzun süren çalışmalar neticesinde yangının kontrol altına alındığını kaydetti. Çalışmalar esansında orman işçisi Görkem Hasdemir hayatını kaybetti. Pakdemirli, “Şimdiye dek toplamda 119 orman şehidi vermiş olduk.” şeklinde konuştu.

Pakdemirli yangına dair şu açıklamayı yaptı:

“Yangın kontrolden çıkmaya çok müsait bir yangın. Hava sıcaklığı 35 derece düzeyinde. 35kilometre rüzgarın olduğu ve nemin yüzde 20 düzeyinin altına düştü bu hassas yangına müdahale edildi. 328 personelin görev yaptığı yangını kontrol altına alındı. Yangının ilk tespiti İHA ve vatandaşlarımızın ihbarıyla gerçekleşti.”

“İlk fırsatta dikim gerçekleştirilecek”

"Maalesef her yangında olduğu gibi bu yangında da çeşitli spekülasyonlar, yalnızca iktidar karşıtlığı için birtakım söylemler yapılıyor. ‘Burada otel yapılacak’ gibi söylemler var yine. Şehidimizin olduğu bugünde bunu diyenleri Allah’a havale ediyorum. Allah onları bildiği gibi yapsın. Buralara ilk fırsatta tekrar dikim yapacağız. Anayasamız bu ormanlık alanların küçültülemeyeceğine ilişkin yargı taşıyor zaten. Kimsenin endişesi olmasın. Arkadaşlarımıza gösterdiği çabalar için teşekkür ediyorum ve teşkilatımıza baş sağlığı dileklerimi iletiyorum.”

Muğla Valisi: Şehidimiz var, milletimizin başı sağ olsun

Muğla Valisi Orhan Tavlı, yangında 1 şehidimiz olduğunu söyleyerek baş sağlığı mesajı iletti. Tavlı, hayatını kaybeden işçinin Beldibi Yangın Söndürme ekibinde görevli 38 yaşındaki Görkem Hasdemir olduğunu açıkladı. 

Yorumlar (0)