Manisa Valiliği'nden yakalanan 2 teröriste ilişkin açıklama

Bursa, İzmir ve Manisa'da keşif yapıp orman yakma eyleminde bulunacağı tespit edilen YPG/PKK terör örgütü üyesi iki kardeş, güvenlik güçlerinin operasyonuyla yakalandı. Manisa Valiliği tarafından, "Yakalan 2 YPG/PKK'lı teröristin mevcut orman yangınları ile irtibatlı olduklarına ilişkin herhangi bir bilgi ve bulgu söz konusu değil." açıklamasında bulunuldu.

GÜNDEM 29.07.2021, 22:48 30.07.2021, 15:48
Manisa Valiliği'nden yakalanan 2 teröriste ilişkin açıklama

Antalya'ya bağlı Manavgat ilçesindeki yangın söndürülmeden ülkemizin birçok kentinden yangın haberleri geldi. Adana, Kayseri, Kütahya, Mersin, Osmaniye ve Uşak'ta birçok bölgede yangınlara karadan ve havadan müdahale edildi. Bazı bölgedeki yangınlar kontrol altına alınırken, diğer yerlerde söndürme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Yangınlarda 'sabotaj' ihtimali üzerinde durulurken, önemli bir gelişme yaşandı. 

Teröristler ormanda keşif yapmış

KCK/PKK-YPG/PYD terör örgütü içerisinde sorumlu seviyede faaliyet gösteren ve kardeş oldukları öğrenilen yabancı uyruklu 2 örgüt üyesinin orman yakma eylemi için Bursa, İzmir ve Manisa kentlerine gelerek keşif yaptıkları, orman yakma eylemini gerçekleştirerek illegal yollar üzerinden yurt dışına çıkacakları yönünde istihbarat bilgisi elde edildi.

Güvenlik güçleri harekete geçti

Gelen istihbarat üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, bahse konu 2 kardeşin Manisa'ya bağlı Turgutlu ilçesinde olduğunu belirledi.

Gözaltına alındılar

İzmir MİT Bölge Başkanlığı, İzmir İl Jandarma Komutanlığı, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Manisa İl Jandarma Komutanlığı ve Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak gerçekleştirilen müşterek operasyon neticesinde terör örgütü mensubu yabancı uyruklu 2 kardeş yakalanarak gözaltına alındı.



Manisa Valiliği'nden açıklama

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Yakalan 2 YPG/PKK'lı teröristin mevcut orman yangınları ile irtibatlı olduklarına ilişkin herhangi bir bilgi ve bulgu söz konusu değil." denildi.

Yorumlar (0)