Örgüt evinden çıkanlar şoke etti! Değeri 156 milyon lira

Adnan Oktar örgütünün Ankara'daki evlerine düzenlenen operasyon sırasında 879 tane fosil bulundu. Söz konusu fosillerin yaklaşık 156 milyon TL'lik değere sahip olduğu bildirildi. 

GÜNDEM 21.10.2020, 13:41
Örgüt evinden çıkanlar şoke etti! Değeri 156 milyon lira

Ankara'da polis ekipleri, Adnan Oktar örgütünün mali kaynağına yönelik operasyon gerçekleştirdi. 

Söz konusu örgüte ait iki evde 879 tane bitki ve hayvan fosilinin bulunduğu, söz konusu fosillerin yaklaşık 156 milyon TL'lik değere sahip olduğu ifade edildi. 

Pursaklar'daki evde 802 tane fosil bulundu

"Suç işlemek için örgüt oluşturmak ve yöneticiliğini üstlenmek" suçlarından tutukluluğu devam eden Adnan Oktar'a yakın bir kişinin, bitki ve hayvan fosillerini Türkiye'ye kaçak yöntemlerle soktuğu öğrenildi. Söz konusu fosillerin, Pursaklar ilçesinde bulunan bir konutta saklandığı tespit edildi. 

Polis ekipleri, Adnan Oktar'a yakın olan kişinin, örgütün mali varlığını devam ettirebilmeyi istediğini, bu nedenle bitki ve hayvan fosillerini piyasaya süreceğini öğrendi. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, Adnan Oktar örgütüne ait bir eve düzenledikleri operasyon sırasında 802 tane fosil buldu. 

Söz konusu operasyon kapsamında Adnan Oktar örgütüne üye olduğu gerekçesiyle tutukluluğu devam eden O.B.Y hakkında adli işlem uygulandı. Öte yandan, evin sahibi olan H.K.'ye de adli işlem uygulandığı bildirildi. 

Diğer evde de 77 tane fosil ele geçirildi

Ankara'da bulunan başka bir evde de yine tarihî değeri olan bitki ve hayvan fosillerinin saklandığı tespit edildi. Bu eve de operasyon düzenleyen polis ekipleri, 77 tane fosilin yanı sıra farklı hayvanların kafatası fosillerini buldu.

Operasyon dâhilinde Adnan Oktar örgütüne üye olduğu gerekçesiyle tutukluluğu devam eden H.F.M hakkında adli işlem uygulandı. Diğer yandan, konutun sahibi alan Y.Ö.'ye de adli işlem uygulandığı bildirildi. 

En az 150 milyon senelik

Peş peşe düzenlenen iki operasyon sırasında bulunan 879 tane bitki ve hayvan fosilinin, 150-200 milyon senelik olduğu öngörülüyor. Söz konusu fosillerin yaklaşık 156 milyon TL'lik değere sahip olduğu belirtiliyor. 

Alınan bilgiye göre, bitki ve hayvan fosilleri MTA Müzesi'ne verilecek. 

Yorumlar (0)