Ordu’da duygusal tören… Komandolar, Suriye'ye uğurlandı

Barışa destek olma görevi noktasında Ordu’da Mehmetçikler sınır ötesine uğurlandı. Ailelerin katılım sağladığı törende ise duygusal dakikalar yaşandı.

GÜNDEM 17.08.2022, 13:37 17.08.2022, 16:45
Ordu’da duygusal tören… Komandolar, Suriye'ye uğurlandı

Türkiye’nin, Suriye'nin kuzeyinde bulunan terör hareketlerine karşı yaptığı operasyon açıklamalarının sonrasında çalışmalar hız kazandı. Ordu'nun ilçesi Fatsa’da komandolar adına Suriye'ye uğurlama merasimi gerçekleştirildi.

Mehmetçik Suriye'ye gönderildi

"Suriye Görev Gücü" operasyonunda bulunacak Ordu İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı olan Perşembe Jandarma Komando Taburu için gerçekleştirilen törene, komandoların aileleri de katılım sağladı.

Barışın devam etmesi için çalışmalar devam ediyor

Fatsa ilçesinde bulunan komando taburunda yapılan törende açıklamada bulunan İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, Suriye'de polisiyle, jandarmasıyla, askeriyle ve bütün güvenlik kuvvetleriyle barışın arkasında durmayı sürdürdüklerini ifade etti.

Türk bayrağını gökyüzünde sonsuza kadar dalgalandırmak adına her zaman nasıl çalışıyorlarsa aynı şekilde yılmadan çalışacaklarına dikkat çeken Öksüz, bu yüce mücadeleden başarı ile çıkacaklarını söyledi.

“Askerlerimizin haricinde ailelerinin de büyük emeği var”

Mehmetçiklerin yurdun bekası ve mazlum kişilerin hayatını rahatlıkla sürdürebilmesi adına kar kış, gece gündüz demeden çalıştığını aktaran Öksüz, “Askerlerimiz büyük bir özveriyle yurt dışında ve yurt içinde kararlılık ile azimle operasyonlara devam ediyor. Bu başarı noktasında sadece askerlerimizin emeği yoktur. Ailelerinin başarısı oldukça fazladır. Bundan öncesinde yaptığını şekilde bundan sonrası için de silah arkadaşlarımızın adına dualarınızı eksik etmeyin. Askerlerimiz sizlerin duaları ile her çeşit zorluğu rahatlıkla aşacaktır." dedi.

“Aileleriniz bizlere emanet, yolunuz açık olsun”

Suriye'ye gönderdikleri komandoların büyük bir başarı elde edip geri döneceğini belirten Öksüz, "Bütün kahraman Mehmetçiklerimize Suriye'de üstün başarılar diliyorum, hepsinin gözlerinizden öpüyorum. Çıktığınız bu yolda arkanızda kalan aileleriniz bizlere emanettir. Vazifeniz mübarek, bahtınız ve vazifeniz açık olsun. Allah'a emanet olun." şeklinde konuştu.

Duygusal dakikalar yaşandı

Edinilen bilgilere göre, açıklamaların sonrasında "Komando Marşı" okuyan Mehmetçikler, kendilerini uğurlamaya gelen çocukları ve eşleri ile vedalaştı.

Duygusal dakikaların ortaya çıktığı törenin sonrasında 120 komando, dualarla beraber yeni vazife bölgelerine gitmek üzere yola çıktı. Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran’ın da katılım sağladığı törende, askerlerin aileleri de hazır bulundu.

Yorumlar (0)