Ordu'da feci şekilde katledilen Makbule Sarı'nın katilleri bulundu

Ordu'nun Korgan ilçesinde elleri, ayakları ve ağzı bağlanmış, çarşafa sarılı halde evinde ölü bulunan 74 yaşındaki Makbule Sarı’nın cinayeti, başsavcılığın titiz çalışmasıyla kısa zamanda aydınlatıldı.

GÜNDEM 21.11.2020, 20:46 22.11.2020, 16:06
Ordu'da feci şekilde katledilen Makbule Sarı'nın katilleri bulundu

Ordu’nun Korgan ilçesinde, 14 Kasım’da 74 yaşındaki Makbule Sarı’nın feci şekilde can vermesinin ardından katillerin bulunması için çalışma başlatıldı.

Makbule teyzenin cansız bedeninin bulunmasının sonrasında olay yerinde inceleme yapan savcının dikkatini çevredeki güvenlik kameraları çekti.

Savcı, mahalledeki kamuya ait ve özel tüm kameraların incelenmesi, ayrıca ilçe giriş ve çıkışındaki plaka tanıma sistemiyle bölgeye giriş-çıkış yapan araçların tespit edilmesi emrini verdi.

2 şüpheli tespit edildi

Korgan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Sarıaliç Mahallesi'nde Makbule Sarı’ın evinin yakınlarında daha önceden işçi olarak çalışmış H.G. ile S.U.'nun olay tarihine yakın zamanlarda şüpheli eylemleri tespit edildi.

Soruşturmanın ilerleyişi 2 şüpheli üzerine yoğunlaştırıldı. Konuyla ilgili şahısların görüntülerinin yansıdığı farklı yerlerdeki güvenlik ve MOBESE kamerası görüntüleri temin edildi.

Saatlerce süren görüntüler büyük bir özenle dakika dakika incelenerek şüpheliler mercek altına alındı.

Makbule Sarı’nın evinden aldıkları değerlendirilen bir çuval fındık ve televizyona ilişkin görüntü kayıtları tespit edildi. Görüntülerin detaylarında şüphelilerin olaydan önce araç kiraladıkları ve plaka tanıma sisteminde geçiş görüntülerinin bulunduğu tespit edildi.

Şüphelilerin ayrıca fındık çuvalını taşırken, çaldıkları televizyonu çuval içerisinde çöp konteynerına atarken görüntülerine ulaşıldı.

Toplanan deliller sonrasında 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin olayla ilgili belirlenen suçları birlikte işledikleri belirlendi.

Cinayeti itiraf ettiler

Makbule teyzenin evine beraber girdikleri belirlenen şüpheliler, cinayeti kabul etti. Şüpheliler, emniyetteki ifadelerinde 600 lira para, televizyon ve bir çuval fındık aldıklarını itiraf etti.

Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüpheliler, nitelikli kasten öldürme, nitelikli yağma, nitelikli kişi hürriyetinden yoksun kılma ve nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.









 

Yorumlar (1)
selcuk 3 yıl önce
bunlar nasıl bu kadar vicdansız adi şerefsizler