Onur Şener cinayeti: Zanlıların ifadeleri ortaya çıktı

Başkentte müzisyen Onur Şener'in sahneye çıktığı bir mekanda “istek parça” çalmayı kabul etmediği için meydana gelen kavga sırasında öldürülmesi ile ilgili 3'ü tutuklu olmak üzere 5 zanlının yargılanmasına başlandı.

GÜNDEM 26.01.2023, 11:24
Onur Şener cinayeti: Zanlıların ifadeleri ortaya çıktı

Türkiye gündemine "istek şarkı cinayeti" şeklinde düşen, müzisyen Onur Şener'in cinayeti davasında zanlıların ifadeleri alındı. Onur Şener, geçtiğimiz sene 2 Ekim günü Çankaya ilçesinde sahneye çıktığı eğlence mekanında, “istek parça” sebebiyle meydana gelen kavgada, boğazının cam bardakla kesilmesi sonucu öldürülmüştü.

“Bardağı fırlattım”

Olaya dahil olan savunma sanayii alanında elektrik mühendisi 36 yaşındaki Semih Soyalp, bakanlıkta iş müfettişi 35 yaşındaki İlker Karakaş, 36 yaşındaki Ali Gündüz ve Jale Erberk ile Gözde Gündüz gözaltına alındı.

Ali Gündüz, Semih Soyalp ve İlker Karakaş tutuklanırken Jale Erberk ile Gözde Gündüz ise polis merkezine imza verme ve yurt dışına çıkış yasağı adli kontrolüyle serbest kaldı.

Ankara 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 zanlının, “canavarca hisle kasten öldürme” suçuyla duruşmasına başlandı.

Duruşmada zanlılar, müştekiler, taraf avukatları hazır bulundu. Tutuklu zanlılardan İlker Karakaş, sahneye çıkıp şarkı söylemeye başladığı esnada uzatılan mikrofonu kabul etmediğini, bu durumun sonrasında Onur Şener'in tarafına küfür ettiğini öne sürdü.

Onur Şener’in üzerine yürüdüğünü ifade eden Karakaş, “Ben kendisini 'bulaşma bize' diye uyardım. İlk olarak Gözde’yi daha sonra Jale’yi hedef aldı. Elimde duran bardağı Onur Şener'e doğru attım. Bu durumun sonrasında Onur Şener'in kız arkadaşı olan kişi Pelin Hanım üzerime atladı. Ben ona karşı bir şey yapmak istemediğimi dile getirdim. Diğer arkadaşlarım da geldiği sırada ortalık iyice karıştı. Sonra baktığımda Onur Şener, yerde uzanıyordu. 2-3 kere ambulansı aradım. Kendisine tampon yaptım. Kadınlara karşı fiziksel müdahale yapan kişi Onur Şener'dir" dedi.

“Göz göze bile gelmedik”

Olaya dahil olmadığını dile getiren tutuklu sanık Ali Gündüz, "Onur Şener üzerimize doğru geldiği sırada İlker elinde duran bardağı Şener'e attı. Olay sırasında benim elimde şişe ya da bardak bulunmuyordu. Özellikle alkollü alanlarda kimseyle tartışmaya girmem. Kavganın neden meydana geldiğini bile bilmiyorum. Benim yaşananlara bir müdahalem yoktur. Ben kendisini öldürmek adına bir eylem gerçekleştirmedim" şeklinde konuştu.

Tutuklu zanlı Semih Soyalp ise yaşananların olduğu gün Onur Şener ile İlker Karakaş’ın sahne önünde bir anda gerildiğini, dışarı çıktıklarında ise Şener'in üzerlerine geldiğini iddia etti. Onur Şener ile herhangi bir temasta bulunmadığını ifade eden Soyalp, "Olayın başından sonuna kadar kavga çıkmasın diye elimden gelen çabayı gösterdim. Onur Şener ile göz göze bile gelmedik, birbirimize hakaret bile etmedik" dedi.

Diğer tutuksuz 2 zanlı ise suçsuz olduklarını dile getirdi.

“Onur’u kanlar içerisinde gördüm”

Onur Şener'in kız arkadaşı Pelin Tolunay ise müzisyenin sahneye çıkarak programın bittiğini duyurduğunu ifade ederek, "Sahneye ilk olarak İlker isimli kişi geldi. Yan tarafta duran kadın arkadaş ile konuşmaya başladı. Daha sonra istek bir parçada bulundu. Fakat program tamamlanmıştı. Onur 'program bitti artık' dedi. Jale isimli şahıs, 'Biz buranın eski müşterileriyiz biz de çıkmıyoruz' diye tepki gösterdi. Arkadaşları göndermek üzere kapıya çıktık. Bu defa içeride duran kişilerin bize bakarak bir şeyler söylediklerini duyduk. Onur da bu gruba doğru gitti. Kısa bir sürenin ardından sesler arttı. Onur'un çevresini sardılar, ortada kaldı. Ben 'durun' dedim. İlker Karakaş'ı tutmak için uğraştım, tişörtü yırtıldı. Daha sonra Onur'u kanlar içerisinde gördüm. Boynundan yara almıştı. 'Onur kalk' diye seslendim. Bir sürenin sonrasında kalp atışı durdu. Kalp masajı yaptım. Ancak ağzının da kesilmiş halde olduğunu fark ettim. 'Ambulans çağırın' diyebildim sadece" diye konuştu.

Duruşma ertelendi

Mahkeme heyeti, zanlılar Ali Gündüz, Semih Soyalp ve İlker Karakaş’ın tutukluluk durumunun devam etmesine, tutuksuz zanlılar Gözde Gündüz ile Jale Erberk’in ise imza atma şeklinde adli kontrollerinin sürdürülmesi yönünde karar alarak, dosyada bulunan eksikliklerin tamamlanması adına duruşmayı erteledi.

Yorumlar (0)