Onur Alp Eker'in dedesi 'arı' iddialarını yalanladı

Başkent Ankara’da kaçan kurbanlık koyunun peşinden gitmesinin ardından kaybolan ve günler sonra dere yatağında cansız bedeni bulunan Onur Alp Eker’in dedesi Zühtü Erdoğan, torununun arı sokması sebebi ile öldüğü iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

GÜNDEM 26.07.2021, 23:02 27.07.2021, 16:54
Onur Alp Eker'in dedesi 'arı' iddialarını yalanladı

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde yaşayan dedesinin yanına bayram tatili için gelen tıp fakültesi öğrencisi Onur Alp Eker (20), dedesi Zühtü Erdoğan (65) ile beraber kurbanda kesmek üzere ahırdan çıkarttıkları koyunun kaçması üzerine koyunun peşine düşmüştü. Kaçan hayvanı ararken kaybolan talihsiz gencin cansız bedeni ekipler tarafından günler sonra dere yatağında bulunmuştu. Eker’in ölümünün ardından aileye iletilen adli tıp raporunda ölüm nedeninin 'arı sokması' olduğuna yönelik haberler kamuoyuna yansımıştı. Eker’in dedesi Erdoğan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada torununun arı sokması sebebi ile vefat ettiğine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Dede Erdoğan ayrıca torununun kaybolduğuna ait paylaşılan güvenlik kamerası görüntülerindeki şahsın da torunu olmadığını ifade etti.

“Köpeklerden çok korkuyordu"

Torununun ölüm raporunda arı sokmasına ilişkin herhangi bir ifadenin yer almadığını dile getiren Erdoğan, “Torunumda köpek korkusu vardı. Yolun üzerindeki bahçeden çıkan köpekler onu korkutuyor. Bu sebeple de yolunu şaşırıp derenin içine giriyor. Sağlıklı düşünemeyip dereden yukarıya doğru çıkıyor. Hiç sağlıklı düşünememiş. Zaten birkaç saat arayla kovalamaca yaşamış, onun yorgunluğu da var. Susuzluk da yaşadığı için şuurunu yitirmiş. 4-5 kilometre gittikten sonra düşüyor. Sosyal medyadaki arı iddiaları tamamen yanlış. Raporda da böyle bir şey söz konusu değil. Her tarafını inceledim. Uzun süre orada kalmaktan dolayı vücudunda siyahlıklar oluşmuş, saçları dökülmüş." şeklinde konuştu. 

“Sinek ısırığı bile yok"

Eker’in kaybolduğunda yayımlanan güvenlik kamerası görüntüsündeki şahsın torunu olmadığını dile getiren Erdoğan, “Çalıların arasından gitmiş, kıyafetleri yırtılmış. Düştüğü yerde birkaç kez dönmüş. Demek ki o gece orada yatmış. Belki de sabaha kadar canlıydı. Görüntülerdeki kişi de torunum değil. Orası Çalseki bölgesinin girişi, torunum oraya hiç gitmemiş. Torunum yere düşmüş ve rapora göre beynine oksijen gitmemiş. Henüz resmileşmiş bir karar yok. Arı iddiaları tamamen yalan. Vücudunda sinek ısırığı bile yoktu." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)