Omicron vakaları hızla arttı: İstanbul’da kritik toplantı…

Bakan Koca, vaka sayılarının en fazla olduğu İstanbul’da il sağlık yöneticileri ve başhekimlerle toplantı gerçekleştirdi.

GÜNDEM 14.01.2022, 20:40
Omicron vakaları hızla arttı: İstanbul’da kritik toplantı…

Koronavirüs vakaları tüm dünyada Omicron varyantının da etkisiyle rekor üstüne rekor kırıyor.

Ülkemizde de bu durum dünyadan farksız seyrediyor. Günlük olarak vakaların 70 bin bandına çıkmasının ardından toplumda ciddi bir tedirginlik yaşanıyor.

İstanbul’da Omicron varyantı toplantısı

Bakanlık tarafından her hafta yayımlanan vaka yoğunluk haritasına göre bu hafta her 100 bin kişide İstanbul’da 663,69 vakaya ulaşılması yetkilileri harekete geçirdi.

Bakan Koca, bugün vaka sayılarının en fazla artış gösterdiği İstanbul’da başhekimler ve il sağlık yöneticileriyle bir araya geldi.

Koca, hastaneye yatışlarda artış yaşandığına dikkati çekerek, tedbirler hususunda ısrarcı olunması gerektiğini kaydetti.

“Hastaneye yatışlarda artış görüldü”

Toplantı sonrası sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalar yapan Koca, “Başhekimlerimiz ve il sağlık yöneticilerimizle bir araya gelip vaka sayısının en fazla olduğu İstanbul’un sağlık hizmetlerini yerinde değerlendirdik.

Artan vaka sayılarından dolayı hastaneye yatan sayısında bir miktar artış görülüyor. Bu artış endişeye sebep verecek düzeyde olmasa da tedbirlerde ısrarcı olmak gerekli.

“Omicron’un bulaşma hızı çok fazla”

Diğer varyantlara göre Omicron’un bulaş hızı çok yüksek. Tedbirlere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Maske, mesafe ve aşı en önemli gücümüz. Kalabalık ortamlarda maskeyi çıkarmayalım.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)