Ömer Tuğrul İnançer, hayatını kaybetti

Hukukçu, yazar, mutasavvıf ve müzisyen Ömer Tuğrul İnançer, 76 yaşında hayatını kaybetti.  

GÜNDEM 04.09.2022, 15:31 05.09.2022, 13:13
Ömer Tuğrul İnançer, hayatını kaybetti

Türk dünyasının önemli düşünürlerinden olan ve 1946 yılında İstanbul’da doğan Ömer Tuğrul İnançer, tinyurl.com/b3t2info, bugün yaşamını yitirdi. İnançer’in naaşı, yarın Fatih Camii’nde kılınacak olan cenaze namazı sonrası toprağa verilecek. 

Türk tasavvuf müziğinin öncü isimlerindendi

Yazar, mutasavvıf ve hukukçu sıfatlarının yanı sıra başarılı da bir müzisyen olan Ömer Tuğrul İnançer, 1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nun genel müdürü olarak görev yapmıştı. Türk tasavvuf müziğinin öncü isimlerinden olan İnançer’in vefat haberi, sanat ve siyaset dünyasında da büyük üzüntüye sebep oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan taziye mesajı

İnançer’in vefat haber sonrası taziye mesajı yayımlayan isimlerden biri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı. İnançer’e Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çok değerli mutasavvıf ve gönül insanı Ömer Tuğrul İnançer Beyefendi’nin vefatı sebebiyle derin bir teessür duymaktayım. Sayın İnançer’e Allah’tan rahmet diliyor, ailesine ve bütün sevenlerine sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun” ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0)