Ömer Çelik’ten NATO mesajı… “Önemli bir kazanım”

İspanya’nın başkenti Madrid’de gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi’ne ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Finlandiya ve İsveç’in Türkiye’nin taleplerini kabul etmesini, “Önemli bir kazanım” olarak yorumladı. 

GÜNDEM 29.06.2022, 12:42 29.06.2022, 17:57
Ömer Çelik’ten NATO mesajı… “Önemli bir kazanım”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yer aldığı NATO Liderler Zirvesi’nde diplomasi trafiği devam ediyor. Ukrayna savaşı başta olmak üzere pek çok gündem maddesinin ele alındığı zirvede Finlandiya ve İsveç’in üyelik başvuruları da en çok merak edilen konular arasında yer alıyordu. 

İsveç ve Finlandiya’nın kararını değerlendirdi

Basın toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsveç ve Finlandiya’nın terörle mücadele konusunda somut adımlar atmayı kabul etmesinin Türkiye açısından çok olumlu bir gelişme olduğunu vurguladı. 

“Son derece önemli ve olumlu bir gelişme”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ömer Çelik, “Türkiye, Finlandiya, İsveç ve NATO arasındaki dörtlü istişarelerde, iki ülkenin terör örgütlerine yönelik somut adımlar atacağını taahhüt etmesi son derece önemli ve olumlu bir gelişmedir. Finlandiya ve İsveç’in bu konuda Türkiye’nin taleplerini kabul etmesi önemli bir kazanımdır” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)