Ömer Çelik’ten Kabe fotoğrafının yere serilmesine kınama

Ömer Çelik, Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin “Kabe insanlık değerlerinin zirvesindedir. Yapılan hiçbir çirkinlik Kabe’ye zarar veremez. Değerlere saygı ve bilimin hakimiyetini sürmesi gerektiği üniversitede yapılan bu eylem provokasyondur.” dedi.

GÜNDEM 30.01.2021, 12:30 31.01.2021, 09:20
Ömer Çelik’ten Kabe fotoğrafının yere serilmesine kınama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe’nin fotoğrafının yere serilmesi saygısızlığını kınadığını ifade etti.

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Çelik, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olaylara dair değerlendirmeler yaptı. “Boğaziçi’nde sapkın bir grubun kıblemiz olan Kabe’ye saygısızlık yapmasını kınıyoruz.” diyen Ömer Çelik şu ifadeleri kullandı:

“Sadece kendilerinin insanlıktan uzak olduğunu beyan ediyorlar”

“Kabe insanlık değerlerinin zirvesidir. Kabe’ye hiçbir çirkinliğin zarar vermeye gücü yetmez. Bilim ve değerlere saygının olması gereken üniversitede gerçekleştirilen bu eylem provokasyondur.

Üniversitemiz ülkemizin önemli bir değeridir. Sakın ve nefret dolu eylemlerin Boğaziçi Üniversitesi’ne gölge düşürmesine herkes karşı koymalıdır. Kıblemiz olan Kabe’ye dair yapılmış olan bu saygısızlığa önce inançlara ve değerlere saygılı Boğaziçili gençlerin karşı duracağına ve alçakça olan bu girişimi reddedeceğine olan inancımız tamdır.

Kabe’ye dair yapılan bu çirkin eylem vicdanlarda mahkum olmuştur. Bu nefret suçları sadece bir inanca dair işlenen suçlar değil, insanlığa karşı işlenen suçlardır. Bu provokasyona dair yürütülmüş olan yasal soruşturmanın takipçisi olmayı sürdüreceğiz. Kabe, bütün insanlık değerleriyle emniyetin ve yüceliğin sembolüdür. Kabe ebediyen hürmet görecektir. Hürmetsizlik yapma niyetinde olanlar yalnızca kendilerinin insanlıktan uzaklaştığını beyan etmiş olurlar.

Yorumlar (0)