Ömer Çelik: Rejim unsurları artık bizim için hedeftir!

Esed güçlerinin TSK'ya yönelik düzenlediği saldırıya ilişkin konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Rejim unsurları artık bölgede bizim için hedeftir" açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 03.02.2020, 11:53
Ömer Çelik: Rejim unsurları artık bizim için hedeftir!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CNN TÜRK canlı yayınında İdlib'deki saldırıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

"İdlib'deki çatışmaların sürmesiyle ilgili görüşmeler sürüyordu." diyen Çelik, "Rusya tarafı oradaki terör hareketliliğinden bahsedip onlara müdahale edildiğini söylüyordu. Biz de tabii buradaki bilgilerimizi paylaşıyorduk. Koordinasyonun azami düzeyde olması gerektiğini hatırlatıyorduk. Ayrıca sayın Cumhurbaşkanımızla Putin arasında anlık istihbarat paylaşımına kadar tarafların kontrollü olması şeklinde bir yaklaşım vardı." ifadelerini kullandı.

"Açık bir ihlal anlamına geliyor"

Çelik, "Şimdi açık bir şekilde rejim koordine edilmesine rağmen TSK unsurlarına kasten saldırdı. Bu tabii ki İdlib Muatabakatı'nın ihlali anlamına gelir. Açık bir ihlal anlamına geliyor. Karşılığında da TSK unsurlarımız da rejim unsurlarını hedef aldı ve imha etti. Bu tabii Rusya'nın himayesindeki rejimin Rusya'nın altına imza attığı mutabakatın açık ihlal etti ve bunu dinlemediğini ifadesidir. Bu durum Rusya ve Türkiye arasında konuşulacaktır. Bu saldırıya cevap verdik ve devamı da gelecektir. Mutabakatın ihlal edilmesi bölgedeki rejim hedeflerinin doğrudan hedef haline gelmesine neden olacaktır. Saldırı göç hareketini yeniden başlatacaktır." dedi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İdlib'de çatışmaların engellenmesi amacıyla bölgeye takviye olarak gönderilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına, bulunacakları yerler önceden koordine edilmesine rağmen rejim unsurları tarafından topçu atışının yapıldığını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, yoğun topçu atışı sonucunda 4 askerin şehit olduğu, biri ağır 9 askerin yaralandığı bildirildi.

"Operasyonlara ilişkin bilgi verilmedi"

Rusya, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) İdlib'deki operasyonlarına ilişkin kendilerine bilgi vermediğini, bu nedenle Suriye ordusu tarafından hedef haline geldiğini duyurdu. 

Açıklamada, Türk ordusunun 2 Şubat'ı 3 Şubat'a bağlayan gece Rusya tarafına bilgi vermeden İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne hareket ettiği, bu nedenle Suriye ordusunun Serakib yerleşim biriminin batısındaki teröristlere yönelik saldırısının hedefi olduğu ifade edildi. 

Yorumlar (0)