Ömer Çelik: Milli iradeye saygısızlık yapıyorlar

Ömer Çelik, "Bir evvelki toplantıda da ifade etmiştim, Sayın Kılıçdaroğlu adına konuşan Yavaş ve İmamoğlu, 13'üncü Cumhurbaşkanı adına konuştuklarını söylediler. Daha seçim neticeleri dahi belli olmadan bu cümleyi birkaç kez kurdular. Bu cümleler sürçülisan değildir, kasıtlıdır. Yapılması gereken ise siyasi adaba göre, oylar sayıldığı esnada milli iradeye saygı göstermektir." dedi.

GÜNDEM 14.05.2023, 23:49 15.05.2023, 17:29
Ömer Çelik: Milli iradeye saygısızlık yapıyorlar

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Çelik, yeni bir açıklamada bulundu.

"Saygıyla karşılayacağız"

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Siyaset toplum ve millet için yapılır. Seçim süresince ufak tefek hadiseler oldu. Güvenlik güçlerimize teşekkür ediyoruz. YSK (Yüksek Seçim Kurulu) görevlileri büyük bir titizlikle çalışıyor. 

Bir evvelki toplantıda da ifade etmiştim, Sayın Kılıçdaroğlu adına konuşan Yavaş ve İmamoğlu, 13'üncü Cumhurbaşkanı adına konuştuklarını söylediler. Daha seçim neticeleri dahi belli olmadan bu cümleyi birkaç kez kurdular. Bu cümleler sürçülisan değildir, kasıtlıdır. Yapılması gereken ise siyasi adaba göre, oylar sayıldığı esnada milli iradeye saygı göstermektir. Siyasi nezaket gereğince özür dilemeleri gerekirdi. Türk siyasi tarihine çok büyük bir yanlış olarak geçmiştir. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın açık ara farkla önde götürüyor. Buna karşın biz seçim neticesine ilişkin açıklamada bulunmuyoruz. Milli idareye sonuna kadar saygılıyız. Bu kapsamda, sürece saygı gösterenler neticeye de saygı gösterir. CHP tarafından sürece hiç saygı gösterilmedi ve özür dahi dilenmedi. Seçmen iradesine yapılmış bir saygısızlıktır. 

Netice tecelli edecek. Hepimiz de onu saygıyla karşılayacağız."

Yorumlar (0)