Ölüdeniz’deki festivalde yaşanan paraşüt kazaları kamerada

Muğla’ya bağlı Fethiye ilçesinde artık gelenekselleşen 21. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali’nde yaşanan paraşüt kazaları kameralara takıldı.

GÜNDEM 22.10.2021, 16:21 22.10.2021, 17:15
Ölüdeniz’deki festivalde yaşanan paraşüt kazaları kamerada

Fethiye Belediyesi’nin ev sahipliğinde sivil toplum kuruluşlarının da önemli katkılarıyla düzenlenen festival, Ölüdeniz’in 1965 rakımda bulunan Babadağ’ın 1700 metre yüksekliğindeki törenle başladı. Festivale 40 farklı ülkeden 1500 kadar paraşütçü ayrıca da birbirinden seçkin akrobasi pilotları da katılım gösterdi. Paraşütçüler uçuş hazırlıklarının ardından 1700 metre yükseklikteki pistten uçuşlarını gerçekleştirdi. Paraşütçülerin oluşturduğu görsel şov, binlerce kişi tarafından ilgiyle takip edildi.

Sayılı günler kaldı

Festival bu sene de diğer senelerdeki gibi büyük ilgiyle izlenirken, aynı zamanda yaşanan kazalarla da konuşuluyor. Görüntülerde bir paraşütçünün inmeye çalışırken bir standa çarptığı anlar, havalanmaya çalışırken bir paraşütçünün yere düştüğü anlar ve bir paraşütçünün kayalıklara düştüğü anlar kameralara yansıdı. Yaşanan kazalarda paraşütçülerin hayati bir tehlikeye maruz kalmadıkları öğrenildi. Her gün eğlenceli görüntülere sahne olan festival 24 Ekim’de sona erecek.  

Yorumlar (0)