Okullarda maske zorunluluğu kalktı mı?

Fahrettin Koca, okullarda maske uygulamasının kaldırıldığını duyurdu. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ise üniversitelerdeki kapalı mekanlarda maske mecburiyetinin kaldırıldığını açıkladı.

GÜNDEM 26.04.2022, 18:15 27.04.2022, 09:10
Okullarda maske zorunluluğu kalktı mı?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu bugün son toplantısını gerçekleştirdi. 

Toplantının ardından Bilim Kurulu mensupları ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapalı mekanlarda maske mecburiyetinin sona erdiğini açıkladı.

Günlük vaka sayısı 1000'in altına düşünceye dek ise toplu ulaşımda ve sağlık tesislerinde maske zorunluluğu devam edecek.

Koca: Okullarda maske zorunluluğu kalktı

Öte yandan, okullardaki maske mecburiyeti de kaldırıldı.

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden maskeli bir öğrencinin fotoğrafı ile paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Koca, "Anı fotoğrafımızı çektirelim. Okullarda maske zorunluluğu kalktı." ifadelerine yer verdi.
 

Üniversitelerde maske zorunluluğu kalktı mı?

YÖK (Yükseköğretim Kurulu) Başkanı Prof. Dr. Özvar, üniversitelerdeki kapalı mekanlarda maske mecburiyetinin kaldırıldığını duyurdu.

Özvar, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Bilim Kurulu'nun tavsiyesi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarına göre, bütün üniversitelerimizde kapalı alanlardaki maske kullanma mecburiyeti kaldırılmıştır. Maskenin olmadığı bu yeni dönemde bütün öğrencilerimize başarı ve sağlık temenni ediyorum."
 

Yorumlar (0)