Okullar 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle açılacak

Ziya Selçuk, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Selçuk yaptığı açıklamada, "Okullar 31 Ağustos tarihinde uzaktan eğitimle açılacak. 21 Ağustos'ta ise yüz yüze eğitim modeline dönülecek." dedi.

GÜNDEM 12.08.2020, 19:29 12.08.2020, 21:49
Okullar 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle açılacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulu toplantısından sonra basın açıklaması için kameraların karşısına geçti.

Selçuk, velilerin ve öğrencilerin büyük bir merakla beklediği okulların açılış tarihine dair açıklama yaptı.

21 Eylül'de yüz yüze eğitim başlayacak

Daha öncedan açıklanan 31 Ağustos 2020 tarihinde okulların açılacağını ama eğitimin 21 Eylül'e kadar uzaktan eğitimle ilerleyeceğini kaydeden Selçuk, 21 Eylül tarihiyle birlikte Bilim Kurulu'nun da tavsiye kararıyla aşamalı ve seyreltilmiş bir şekilde yüz yüze eğitimin başlayacağını kaydetti.

İsteyen özel okullar 17 Ağustos'ta başlayabilecek

Bakan Selçuk, özel okulların isterlerse 17 Ağustos tarihinde uzaktan eğitim araçlarıyla birlikte eğitim faaliyetlerine başlayabileceğini de belirtti.

Bakanlık en az bir ay daha yüz yüze eğitime başlanmaması önerisi verdi

Öte yandan Bakan Koca, Selçuk'un açıklaması öncesi Bilim Kurulu'nun tavsiye kararını kamuoyuyla paylaşarak, "Önerimiz, en az bir ay süre boyunça yüz yüze eğitimin başlamaması, eğer gerekirse online olarak eğitimin yapılması, yüz yüze eğitime ise kademeli olarak geçilmesi yönünde." diyerek uygulanması gereken yönteme ilişkin bilgilendirmeler yaptı.

Yorumlar (0)