Oktay: Tescilli provokatör Ermenistan...

Ermenistan'ı "tescilli provokatör" olarak tanımlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısını lanetledi.

GÜNDEM 27.09.2020, 12:39 27.09.2020, 23:36
Oktay: Tescilli provokatör Ermenistan...

Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına, Azerbaycan ordusuna ve Azerî sivil halkına yönelik gerçekleştirdiği alçakça saldırıyı lanetlediğini bildiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ermenistan'a "tescilli provokatör" benzetmesinde bulunarak, Ermenistan'ın verilmiş sözden, ateşkesten, haktan ve hukuktan ne anladığını bir kez daha tüm dünyaya gösterdiğini ifade etti.

Twitter'dan yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, uluslararası camiadan bunları görmesini isteyerek, haklıyı haksızdan ayırma vaktinin geldiğini vurguladı.

Fuat Oktay, "Türkiye, nasıl gerekiyorsa o şekilde Azerbaycanlı kardeşlerinin yanındadır." ifadelerini kullandı.

Numan Kurtulmuş'tan kınama

Twitter hesabından paylaşımda bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısını şiddetle kınadığını belirtti.

Ermeni saldırılarında şehit olan Azerî kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve Azerbaycan halkına başsağlığı ve sabır dileyen Numan Kurtulmuş, ateşkesi apaçık şekilde ihlal eden Ermenistan'ın sivillere yönelik gerçekleştirdiği bu hain saldırının bölge barışına karşı yapılan en büyük provokasyon olduğunu kaydederek, Türkiye'nin her zaman ve her şart altında Azerbaycan'ın yanında olduğunun altını çizdi.

Yorumlar (0)