Oktay: Bu dönem siyaset dönemi değildir

Fuat Oktay, "Türkiye'de seçim olabilir, Türkiye'de başka şeyler de olabilir fakat şu dönem siyaset ve seçim dönemi değildir. Şu dönem beraber ve bir olma, dayanışma içinde olma ve gerçekten oradaki depremzedelerimize ulaşma ve bir an evvel onları bu acıdan kurtarabilme dönemidir." dedi.

GÜNDEM 09.02.2023, 00:30
Oktay: Bu dönem siyaset dönemi değildir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, AFAD Koordinasyon Merkezinde, Kahramanmaraş merkezli ve 10 kenti etkileyen depremlere dair açıklamalar yaptı.



"Doğal gaz vermeye başlayacağız"

Oktay'ın açıklamalarından öne çıkanlar ise şunlar:

"Artçı deprem sayısı an itibarıyla 790. Bunlardan üçü 6 şiddetinde, 24'ü ise 5 ve üzeri şiddette kaydedildi. 

Enerjiye ilişkin, doğal gaz hususunda ana iletim hatlarındaki borularda problemleri çözmeye başladığımızda dokuz ana iletim hattında problem vardı. Anımsarsanız 'Birkaç gün bunun bakımı ve onarımı sürecek.' demiştik. Bu hatlardaki bütün arızalar giderilmiş durumda. Şimdi artık bütün afet bölgesine kontrollü olarak doğal gaz vermeye başlayacağız.



"103 bin 800 kişi sahada"

Toplamda 66 ülkenin arama kurtarma personelleri sahada çalışıyor. Yaklaşık olarak 5 bini fiilen sahada, yaklaşık olarak 2 bin kadar personel de gelecek. Gelir gelmez sahaya yönlendirmeler yapıyoruz. Sahadaki toplam görevli sayısına bakıldığında, kolluk kuvvetleri, STK'lar ve Kızılay, sağlık personelleri, gönüllüler ile ilgili bütün bakanlıkların sahadaki toplam personel sayısı 103 bin 800. Depremin ilk saniyesinde sevk edilen iş makinelerinin sayısı ise 5 bin 531. Gereksinim olduğunda diğer kentlerden de kaydırmalar yapıyoruz. Arama kurtarma çalışmalarındaki en önemli gereksinimlerden biri olan vinçlerin sayısı ise an itibarıyla 900'ü aştı. Tahmin ediyorum ki şu an itibarıyla 20 binden fazla kişi enkaz altından kurtarıldı. Bu sayı netleşir netleşmez kamuoyu ile paylaşacağız.



"Bir ve beraber olma günü"

Tüm samimiyetimizle sizi ağırladık, uğurladık, en ufak bir nezaketsizlik yapmadık, en ufak bir bilgiyi saklamadık. Ne yapıyorsak, müspet ya da değil, yaptığımız ya da yapamadığımız her şeyi söyledik. Bunun ardından bu tarz yaklaşımlar, bu tarz açıklamalar... Türkiye'de seçim olabilir, Türkiye'de başka şeyler de olabilir fakat şu dönem siyaset ve seçim dönemi değildir. Şu dönem beraber ve bir olma, dayanışma içinde olma ve gerçekten oradaki depremzedelerimize ulaşma ve bir an evvel onları bu acıdan kurtarabilme dönemidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde en kuvvetli olduğumuz alanlardan biri bu, an itibarıyla da her şeyi yapıyoruz. Hep beraber bunun üstesinden gelmek için uğraşıyoruz. Eksikler yok mu? Tabii ki var. Olmaması imkansız."

Yorumlar (0)