OHAL Komisyonu tarafından 13 darbecinin “mesleğe iade” başvurusu reddedildi

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nca FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin askeri kanadında bulunan icracıları olarak gösterilen sözde yurtta sulh konseyinin eski 13 askeri için görevlere iade başvurusu reddedildi.

GÜNDEM 13.07.2021, 11:15
OHAL Komisyonu tarafından 13 darbecinin “mesleğe iade” başvurusu reddedildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan darbe çatı iddianamesinde 38 kişiden oluşan sözde yurtta sulh konseyi üyelerinin içinde gösterilen 13 eski asker, Fetullahçı Terör Örgütü ile irtibatlarının olmadığını öne sürerek görevlerinin iadesi talebiyle komisyona başvuru yaptı.

İade talepli başvuru reddedildi

Komisyon tarafından yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda verilmiş olan gerekçeli kararlarda, başvuranların 15 Temmuz darbe girişimine fiili olarak iştirak ettiğinin tespiti ve elde edilmiş olan belgeler dahilinde terör örgütüyle bağlantısı ortaya koyulup kamu görevine iade talepli başvurusu reddedildi.

Akıncı Üssü eylemleri de kararda bulundu

Komisyon tarafından verilmiş olan kararlarda, mahkeme dosyalarında bulunan darbe girişiminin öncesinde ve darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’ndeki darbeci komutanların, askeri ve sivil yöneticilerle beraber yapılan toplantılarda eylemlere ve alınan kararlara işaret edildi.

Yorumlar (0)