"Öğretmen gibi otur" demişti... Pişman oldu!

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen programda, bacak bacak üstüne atması nedeniyle bir kişiyi "Birader sen öğretmen misin? Öğretmen gibi otur" diye azarlayan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, "Keşke törenden sonra söyleseydim. Keşke olmasaydı." diye konuştu.

GÜNDEM 26.11.2019, 09:42 26.11.2019, 09:44
"Öğretmen gibi otur" demişti... Pişman oldu!

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Selçuklu Kongre Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene katılan Vali Cüneyit Orhan Toprak, konuşmasını yapmak amacıyla kürsüye geldi. 

Toprak, konuşmasını yaparken, dinleyiciler arasında yer alan bir kişinin bacak bacak üstüne atarak oturduğunu fark ederek, "Sen öğretmen misin? Öğretmen gibi bir otur da görelim. Böyle güzel duygularla geliyoruz, güzel hareketlerle karşılaşmak isteriz. Beni değil arkadaşlarını rencide ediyorsun. Bana göre hava hoş. Biz halen ilkokul öğretmenimizin bize destur edindirdiği hareketlerle hayatımızı devam ettiriyoruz. Biz onu hareketleriyle örnek alıyoruz ve öyle öğretmenler görmek istiyoruz. Yalan mı arkadaşlar? Yalansa söyleyin." diye konuştu. 

Salonda bulunanlar, Vali Toprak'ın bu sözlerini alkışladı.

Törenin ardından Konya Valiliği tarafından yapılan araştırmada, bacak bacak üstüne atan kişinin, yerel bir gazetede çalışan muhabir olduğu tespit edildi. 

"Konsantrasyonum bozuldu"

Vali Cüneyit Orhan Toprak, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, konuşmasına başlarken en ön sıradaki gencin oturma pozisyonu nedeniyle konsantrasyonunun bozulduğunu kaydetti. 

"Kardeşçe, 'Yakışıyor mu' der gibi konuştum. Fırça yok, azar yok, bağırma yok, dışarıya çıkarma yok. Keşke törenden sonra söyleseydim." ifadelerini kullanan Toprak, şunları söyledi:

"Benim ablam ve ağabeyim, dayı ve teyze çocuklarım da öğretmen. Öğretmenlere karşı duygularımın bilinmesini isterim. Öğretmenlerin kıllarına dokundurtmam. Konuşmaya gece boyunca hazırlanmışım. Sabah törenden önce Yüksekova’daki tümen komutanımız dört subayımızın Öğretmenler Günü’nü kutlayan mesajını gönderdi. Bir de güzel bir şiir yolladı. Programın sonunda bunları ekrana yansıttık. Gözlerimiz yaşardı. O esnada bir öğretmenimiz Mehmetçik’e cevap niteliğinde şiir yazdı, sahnede okudu."   

"2 bin insan beni alkışladı"

Konuşmaya başladığı sırada en ön sırada bir kişinin, ayak ayak üstüne atarak değil yatar vaziyette oturduğunu belirten Toprak, "Kafasını da koymuş, ayaklarını doksan derece uzatmış... Kürsünün önü. Dikkate almayayım dedim. Ama konsantrasyonum bozuldu. 'Siz öğretmen miydiniz?' dedim. 'Evet'  dedi. Beni bırakın, salona karşı saygısızlık, 'Birader' demişim. Kibirle ilgili yok. Kardeşçe, 'Yakışıyor mu' der gibi konuştum. Fırça yok, azar yok, bağırma yok, dışarıya çıkarma yok. 'Haksız mıyım arkadaşlar' dedim. 2 bin insan beni alkışladı. İnanın, beş defa konuşmam kesildi. Demek ki art niyetli olmadığımı anladılar ve memnun kaldılar. Durup dururken beni niye alkışlasınlar?" diye konuştu.

"Ayağını uzatınca ağrına gidiyor insanın"

Toprak, söz konusu kişinin yerel gazetede çalışan bir muhabir olduğunu öğrendiğini kaydederek, "Bana törende muhabir olduğunu söylese üstünde durmazdım zaten. Kamu görevlisi olunca, ayağını uzatınca, ağrına gidiyor insanın. 'Beni affedin' dedi. 'Ben sana kızmadım ki, hiç üzülme' dedim. Bu sabah (dün) geldim, kapıda yayın yönetmeniyle birlikte bekliyorlar. Özür dilemeye gelmişler." dedi.

"Umursamazlık görünce tutamadım kendimi"

Konya Valisi Toprak, "Çocuk üzülmüş. Daha yumuşak kelimelerle söyleyebilir ya da törenden sonra uyarabilirdim. Orada öğretmenlere karşı umursamazlık görünce tutamadım kendimi. Böyle bir yapım var, keşke olmasaydı." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)