Öğrenciye cinsel istismarda şoförün cezası belli oldu

Kastamonu’da farklı zamanlarda bir öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu belirlenen servis şoförüne, iyi hal indirimi kararı verilmeden 25 yıl hapis cezası verildi.

GÜNDEM 14.04.2022, 15:02 15.04.2022, 09:36
Öğrenciye cinsel istismarda şoförün cezası belli oldu

Olay, Şubat 2021’de Kastamonu'da yaşandı. İddiaya göre, Kastamonu şehir merkezinde servis şoförü İ.K., aracı ile okula gitmekte olan H.Ş.'ye pek çok kez cinsel istismarda bulundu. Olaya ilişkin şikayet sonrasında Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sonucunda, İ.K. isimli şoför gözaltına alındı. Tutuklanan şahıs ile ilgili Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde açılmış olan davanın karar duruşması görüldü. İ.K., son kez hakim karşısında savunma yaptı. 

"1 senedir hapisteyim, çocuklarım perişan" 

Savunmasında suçlamaları reddeden İ.K., “10 senedir servis taşımacılığı yapıyorum. Mağdur, Kastamonu’ya gelmek için ailesine yalan söylemekteydi. Anlattığı şeylerde tarif ettiği yer bana ait bir ofis değildi. Yalan söylüyor. Daha önce de mağdur, aynı şeyi yapmıştı. Bana resim gönderip görüşmek istedi. Kendini Merve olarak tanıttı, benimle görüşmek istedi. Ondan hiçbir beklentim olmadı. Onu hiçbir şekilde aramadım, kişinin çağrıları sonrasında aramalarım oluyordu. Yine mesajda yazdıklarına yalnızca cevap veriyordum, ben yazmadım. Hiçbir şeklinde beklenti içine girmedim. Ben o şahısla hiçbir zaman yüz yüze görüşmedim. Şahsen yan yana hiç gelmedim. Ofisimde evraklarımı tamamlayıp çıkan bir insanım. Ofisimin kapısı devamlı olarak açık durumdadır. Bu olay daha önce de biliniyordu, o zaman neden şikayet etmek için bu kadar beklediler. O kadar süre geçmiş. Yapmadığım bir şey yüzünden suçlanıyorum. Böyle bir suç kesinlikle işlemedim. 1 senedir cezaevindeyim, çocuklarım perişan. Ağır bir suçlamayla karşı karşıyayım. Üzerime ağır bir leke atıldı” sözlerini kullandı. 

25 sene hapis cezası

Yapılan savunmalardan sonra, son sözünü söylemesi istenen sanık, suçsuz olduğunu belirterek beraatını talep etti. Mahkeme heyeti, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçu dolayısıyla iyi hal indirimi uygulanmadan tutuklu sanık İ.K.’yi, 25 yıl hapis ile cezalandırdı.

Yorumlar (0)