Oğlunun arkadaşları tarafından maket bıçağıyla öldürüldü

Afyonkarahisar’da boğazı kesilmiş bir şekilde evinde ölü bulunan kadının katil zanlılarının, oğlunun arkadaşları olduğu tespit edilirken, kadının maket bıçağı ile katledildiği belirlendi. Katillerin, kumar sitelerine yönelik borçlarını ödemek için su isteme gerekçesiyle kadının evine geldikleri ve 15 bin lira ile bir çeyrek altını alarak kadının boğazını kestikleri tespit edildi.

GÜNDEM 14.02.2022, 17:52
Oğlunun arkadaşları tarafından maket bıçağıyla öldürüldü

Olay, 25 Ocak’ta Bayat ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde yaşandı. İddiaya göre, 58 yaşındaki Hacer Evlice, boğazı kesilmiş bir şekilde evinde ölü bulundu. Polis ekipleri, evinin dağıtıldığı ve kadının boğazının kesildiğini belirledi.

Kadını öldürüp, parasıyla altınını çaldılar

Olaydan sonra soruşturma başlatılırken, kadının oğlu olduğu belirtilen A.E. ile kayınbiraderi B.E. gözaltına alınarak tutuklandı.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kameralarını kontrol etmeye başladı. 470 saatlik görüntüleri inceleyen polis ekipleri, daha sonra 32 yaşındaki Fatih A., 33 yaşındaki Muhammet Ç. ile 31 yaşındaki Emre K. İsimli şahısları gözaltına aldı. Cinayeti anlatan şüpheliler, 13 Ocak günü saat 17.30'da olayın gerçekleştiğini itiraf etti.

Biri cinayeti işledi, diğeri gözcülük yaptı 

Şüpheliler, emniyetteki ifadelerinde olayı itiraf ederken, şüpheli isimlerden biri olan Fatih A.’nın,  kadının evde tek olduğu esnada su isteme bahanesi ile eve girdiğini ve maket bıçağı ile Hacer Evlice'nin boğazını kestiğini anlattıkları iddia edildi. Daha sonra şüphelilerin evdeki 15 bin TL ve 1 çeyrek altını alıp kaçtıkları belirtildi.

Cinayet anında gözcülük yapan kişinin Emre K. olduğu, kadının öldürülmesinin ardından Muhammet Ç.'nin ise evde parayı bulma konusunda Fatih A.'ya yardım ettiği kaydedildi.

Zanlı yakınları basın mensuplarına saldırdı

İddiaya göre, şahısların kumar borcu sebebiyle tefeciden borç aldıkları fakat söz konusu borcu ödeyememeleri sonrasında parası olduğunu tahmin ettikleri Hacer Evlice'nin evine girerek kadını katlettikten sonra altın ve paralarını aldıkları kaydedildi. İşlemlerinden sonra şüpheliler, polis ekipleri tarafından İscehisar Adliyesine götürüldü. Şahısların adliyeye götürüldükleri sırada zanlı yakınları, basın mensuplarına saldırdı. Zanlıların kameraya alınmasını istemeyen yakınları, basın mensuplarına tepki gösterdi.

Polis ekipleri ise müdahalede bulunarak gazetecilerin güvenliğini sağladı.

Yorumlar (0)