ODTÜ'de provokasyon hazırlığı iddiası

MHP'ye yakınlığıyla bilinen Türk Eğitim-Sen, Suriye harekâtı gündemiyle ODTÜ'de bir yürüyüş düzenleyeceğini açıkladı. Türk Eğitim-Sen'in açıklamasının ardından bazı grupların sosyal medya aracılığıyla ODTÜ'de saldırı hazırlığına giriştiği iddia edildi. ODTÜ Rektörlüğü ise konuyla ilgili sessizliğini koruyor.

GÜNDEM 22.10.2019, 14:42 25.10.2019, 10:04
ODTÜ'de provokasyon hazırlığı iddiası

Türk Eğitim-Sen, ODTÜ'de Suriye harekâtı gündemiyle bir yürüyüş düzenleyeceğini duyurdu. 23 Ekim Çarşamba günü saat 12.30'da gerçekleşeceği duyurulan bu yürüyüş öncesinde "Ülkü Ocakları" adlı grubun provokasyon hazırlığında olduğu iddia edildi.

Ankara'nın çeşitli üniversitelerindeki öğrencileri ODTÜ'ye çağıran grup, "Ülkücüler olarak yıllar sonra ilk kez ODTÜ'ye girecekleri" ve "kırım yapılabilecekleri" mesajlarını paylaştı.

Benzer bir hazırlıkla ilgili "Gazi OSTİM Teşkilatları" adıyla yapılan paylaşımda ise öğrenciler ODTÜ'ye çağrılırken, geçtikleri yeni sistemin ne olacağının çarşamba günü anlaşılacağı, her şeyin istedikleri gibi olacağı belirtiliyor.

"Saldırı ODTÜ'yü hedef alıyor"

ODTÜ Öğrencileri imzalı bir açıklama yaparak, çarşamba günü saat 11.30'da Rektörlük önünde toplanılacağını duyurdu.

"Saldırı ODTÜ'yü hedef almaktadır, ODTÜ savunulmalıdır" başlığıyla yapılan açıklamada, ODTÜ Rektörlüğünün konuyla ilgili derhal bir açıklama yapması talep edildi.

Rektörlükten henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Ayrıca Türk-Eğitim Sen temsilcilerinin yalnızca sendika üyelerinin yürüyüşe katılacağını açıkladığı, dışarıdan kimsenin gelmeyeceğini vurguladığı ileri sürüldü.

TKG: Planlanan yürüyüş açık bir provokasyondur

ODTÜ'ye yönelik saldırı hazırlığı iddiasına yönelik açıklama yapan Türkiye Komünist Gençliği, planlanan yürüyüşün açık bir provokasyon olduğunun, faşist çetelerin yürüyüşü örgütlemek amacıyla gerçekleştirdiği yazışmaların kamuoyuna sızmasıyla açık bir şekilde ortaya çıktığının altını çizdi ve şöyle dedi: "Yazışmalarda ODTÜ’lüleri 'kırmakla' tehdit eden grup, bunu yapabilmek için ODTÜ dışından 'bindirilmiş kıtalarla' kampüsümüze adeta çıkartma yapmayı planladıklarını itiraf etmektedirler."

Açıklamanın tamamı ise şöyle:

ODTÜ Medya Topluluğu da konuyla ilgili açıklama yaptı ve öğrencilere çağrıda bulundu. 

Açıklama ise şöyle:

Yorumlar (0)