Öcalan'ın 'Halefim' dediği terörist öldürüldü, cesedi gömen PKK'lılar infaz edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, PKK/KCK'nın kurucularından "Fuat" kod adlı Ali Haydar Kaytan'ın olduğu belirlendi.

GÜNDEM 18.11.2021, 12:23
Öcalan'ın 'Halefim' dediği terörist öldürüldü, cesedi gömen PKK'lılar infaz edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın, Irak'ın kuzeyinde düzenlediği operasyonda, PKK/KCK'nın kurucularından "Fuat" kod adlı Ali Haydar Kaytan'ın da etkisiz hale getirildiği açıklandı.

PKK’nın kurucularından biri etkisiz hale getirildi

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, PKK elebaşı Öcalan'ın "kendisinden sonra örgütte sözü geçecek olan kişi" şeklinde tanımladığı Kaytan'ın etkisiz hale getirilmesi adına terörle mücadelede kapsamında en uzun soluklu operasyonlardan biri düzenlendi.

Operasyonlar sebebiyle devamlı olarak lokasyon değiştiren sözde KCK Yürütme Konseyi Üyesi Ali Haydar Kaytan'a ilişkin MİT tarafından çok yönlü bir istihbarat faaliyeti gerçekleştirildi. Bu çerçevede insansız hava araçları da operasyona katılırken, sahadan da birtakım istihbarat bilgileri toplandı. Uzun süreli bir çalışmalar sonucunda TSK ve MİT, ortak bir şekilde Irak'ın kuzeyine operasyon düzenledi.

Operasyondan sonra MİT'in sahada sürdürdüğü istihbarat çalışmalarıyla birlikte etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin Ali Haydar Kaytan olduğu kesin olarak belirlendi.

Cesedi gömen teröristler infaz edildi

Kaytan'ın etkisiz hale getirildiği operasyonun ardından yaşanan gelişmelere ilişkin detaylar da ortaya çıktı.

Terör örgütü elebaşlarından biri olan Kaytan'ın ölümü, PKK terör örgütünden kopmaları engellemek ve teröristlerin motivasyonunu yüksek tutmak için gizlendi.

Terörist Kaytan'ın cesedi yalnızca üst düzey sözde yöneticilerin bildiği bir yere gömüldü ve defin işlemini gerçekleştiren PKK'lı teröristler ise infaz edildi.

Kaytan'ın PKK terör örgütü adına canlı bomba eylemi gerçekleştirecek olan teröristleri seçtiği, 2016’da Ankara'daki Güvenpark ve Merasim Sokak saldırılarının talimatını verdiği aktarıldı.

Yorumlar (0)