O ülkelerle yapılan anlaşma kararları Resmi Gazete’de

Türkiye ile Kenya ve Kuveyt arasında çeşitli alanlarda imzalanmış olan milletlerarası anlaşmalara dair kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı.

GÜNDEM 07.10.2021, 10:15 07.10.2021, 15:26
O ülkelerle yapılan anlaşma kararları Resmi Gazete’de

2017 yılının 14 Eylül tarihinde Kuveyt ile Türkiye arasında Ankara’da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuveyt Devleti Hükümeti Arasında Gelir ve Servet üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmasını Tadil Eden Protokol”ün onaylanmasına dair karar Resim Gazete’de yayımlandı.

Alınan karara göre çifte vergilendirmenin önüne geçmek, vergi kaçakçılığıyla mücadele etmek ve iki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi başta olmak üzere, çeşitli alanlarda iş birliğinin arttırılması amaçlanıyor.

Kenya ile anlaşmalar….

8 Nisan 2014’te imzalanmış o lan “Kenya ile Türkiye Arasında Hidrokarbon ve Enerji Alanında İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı”nın onaylanmasına dair karar da Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre iki ülke arasında hidrokarbon ve enerji alanlarında iş birliğinin karşılıklı anlayış temelinde geliştirilmesinin teşviki dahilinde gaz ve petrol arama ile petrol türevlerinin depolanması, üretimin geliştirilmesi, dağıtımı, taşınması, pazarlanması, gaz ve petrol altyapılarının bakımı ve inşasına ilişkin ortak projelerin tespitinin yapılıp geliştirilmesi hedefleniyor.

Yorumlar (0)