Bir ülke daha Türk SİHA’larına talip oldu: Görüşmeye hazırlar

Lübnan merkezli Tactical Report sitesi, Karabağ ve Ukrayna’da büyük başarılar elde eden Bayraktar Akıncı SİHA’larına bir ülkenin daha talip olduğunu duyurdu. 

GÜNDEM 23.05.2022, 17:40 23.05.2022, 17:51
Bir ülke daha Türk SİHA’larına talip oldu: Görüşmeye hazırlar

Genellikle Ortadoğu gündemine ilişkin yayınlar yapan Tactical Report sitesi, Suudi Arabistan’ın Türk SİHA’larına talip olduğunu ve en kısa süre içerisinde görüşmelerin başlayacağını iddia etti. Suudi Arabistan’ın ülke güvenliği açısından Akıncı SİHA’larına büyük önem verdiğini duyuran Lübnan merkezli haber sitesi, “Suudi Arabistan, bölgesel etkinliğini arttırmak ve askeri donanımını güçlendirmek için Türk SİHA’larını tedarik etmek istiyor. Bu kapsamda Türk yetkililer ile görüşmeler kısa süre içerisinde başlayabilir” ifadelerine yer verdi.

İbrahim Kalın, yeşil ışık yakmıştı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kısa süre önce yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’a SİHA ihracatına yeşil ışık yakmıştı. Kalın, “Böyle bir durum elbette olabilir. Bunun gerçekleşmemesi için herhangi bir sebep göremiyorum” şeklinde konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen ay Suudi Arabistan’ı ziyaret etmişti

Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri, yaklaşık 5 aydır pozitif ilerliyor. Normalleşme süreci kapsamında adımlar atan Suudi Arabistan, 2020'den bu yana Türk ürünlerine yönelik uyguladığı örtülü boykotu kaldırmıştı. Geçen ay Suudi Arabistan’ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Tarihi, beşeri ve kültürel bağlara sahip 2 dost devlet olarak ilişkilerimizdeki tüm ekonomik, siyasi ve askeri iş birliğinin arttırılması adına yeni bir süreci başlatmak için çaba gösteriyoruz” ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar (0)