O öğrencilerin KPSS cevap anahtarları incelemeye alındı… Tek tek bakılacak

İptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) ilişkin soruşturma devam ediyor. Yediiklim  Yayınevi’nde eğitim alıp sınava giren öğrencilerin cevap anahtarları da tek tek inceleniyor. 

GÜNDEM 07.08.2022, 13:53
O öğrencilerin KPSS cevap anahtarları incelemeye alındı… Tek tek bakılacak

31 Ağustos’ta gerçekleştirilen KPSS’de 20’yi aşkın sorunun Yediiklim Yayınevi kitapçığında da yer aldığının belirlenmesi üzerine milyonlarca adayın mağduriyet tehlikesi gündeme gelmişti. Yaşanan bu durum üzerine harekete geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu’na talimat verdi. 

Aygün görevden alındı, yerine Ersoy atandı

Ortaya çıkan gelişme sonrası ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı. Aygün’ün yerine ise Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı. Göreve gelir gelmez açıklamalarda bulunan Ersoy, KPSS’nin iptal edildiğini duyurdu ve Devlet Denetleme Kurulu’nun araştırmalarına devam ettiğini vurguladı. Öte yandan KPSS sınav takvimi ise 17 Eylül olarak yeniden ilan edildi.

Yediiklim Yayınevi’nde eğitim alanların cevap anahtarları inceleniyor

Devlet Denetleme Kurulu’nun soruşturmada son aşamaya geldiği bildirilirken, dikkat çekici bir detay da ortaya çıktı. Kurul, Yediiklim Yayınevi’nde eğitim alarak sınava giren öğrencilerin cevap anahtarlarını tek tek incelemeye aldı. Soruşturmanın neticesine ilişkin yakın tarihte yeni bir açıklamanın yapılması bekleniyor. Öte yandan KPSS ön lisans başvuruları 3 Ağustos tarihinden itibaren alınmaya başladı. Bu alanda son başvuru tarihi 15 Ağustos olarak duyurulmuştu. KPSS ön lisans oturumu 2 Ekim 2022 tarihinde yapılacak.

Yorumlar (0)