O illere sağanak yağış geliyor! Meteoroloji uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3 Haziran 2022 Cuma gününe ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı. 

GÜNDEM 03.06.2022, 08:22 03.06.2022, 15:41
O illere sağanak yağış geliyor! Meteoroloji uyardı

Meteoroloji’den yayımlanan açıklamada bazı bölgeler için sağanak yağış uyarısında bulunulurken, bazı kentlerde ise mevsim normallerinin üstünde sıcaklıkların görüleceği duyuruldu. Yapılan açıklamada, Malatya, Kilis, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Adıyaman için sağanak yağış uyarısı yapıldı. 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne toz taşınımı uyarısı 

Yurt genelindeki pek çok şehirde sıcaklıkların mevsim normallerinin 6-10 derece üstünde seyredeceğini duyurulurken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise toz taşınımı görüleceği vurgulandı. 

Bugün hangi bölgelerde sağanak yağış görülecek?

Yapılan son değerlendirmelere göre Malatya, Kilis, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Adıyaman’da bugün gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. İç Ege, İç Anadolu’nun kuzey kesimleri, Batı Akdeniz, Karadeniz’in iç bölgeleri ile Doğu’nun Anadolu’nun doğu ve kuzey kesimlerinde de yerel sağanak yağışlar görülecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesi için de bir uyarı mesajı yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün bölgede toz taşınımı görüleceğini duyurdu. Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz’in bazı kesimlerinde ise dönem dönem puslu hava hâkim olacak. Yurdun diğer bölgelerinde ise az bulutlu ve kavurucu sıcaklıkların etkili olması bekleniyor. 

Yorumlar (0)