O çocuğa Diyanet’ten burs!

Mersin’de minibüse ücretini ödeyerek bindiği halde kıyafeti kirli olduğu için koltuğa oturtulmayan çocuğa Türkiye Diyanet Vakfı eğitim hayatı boyunca burs sağlayacak.

GÜNDEM 26.05.2019, 10:03 26.05.2019, 10:10
O çocuğa Diyanet’ten burs!

Mersin’in Erdemli ilçesinde ücretini ödeyerek bindiği minibüste kıyafetleri kirli olduğu için yere oturtulan ve oturduğu yerde uyuyakalan çocuğun görüntüleri tüm Türkiye’nin vicdanlarını sızlatmıştı. Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şube Başkanı ve İl Müftüsü Şaban Kondi, 12 yaşındaki Suriyeli Muhammet Hevevi'yi evinde ziyaret etti. Kondi, aileyi ziyaretinde Hevevi ailesinin sorunlarını dinledi.

AİLENİN TÜM ÇOCUKLARININ EĞİTİM MASRAFLARI KARŞILANACAK

Müftü Kondi, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada "Ailenin çocuklarının bir yıllık eğitim masrafı Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesi tarafından karşılanacak. Ailenin diğer ihtiyaçlarına da yardımcı olunacak. Ayrıca, eğitimi boyunca yine vakfımız Muhammet Hevevi'ye burs verecek." dedi.

Aileye yardımcı olduklarını söyleyen Kondi, Mersin’de din, dil, ırk ve bölge ayrımı gözetmeden herkesin bir arada huzur içerisinde yaşadığını aktardı.

Suriyeli baba Subhi Hevevi, Türk milletinin her zaman kendilerine yardımcı olduğunu, ailesiyle Türkiye'de güven içinde yaşadıklarını söyleyerek 3 çocuğunun da eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasından memnuiyetlerini dile getirdi.

Yorumlar (0)