Numan Kurtulmuş’tan Yunanistan’a uyarı: Sırtını sıvazlayanlara prim vermesin

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Yunanistan'la olan meseleleri müzakereyle çözmek istediklerini dile getirerek, "Yunanistan başka kişilerin kuyruğuna takılarak kendilerinin sırtını sıvazlayanlara asla prim vermesin ve konuları içerisinden çıkılmaz, çözülmez bir duruma getirmesin" dedi.

GÜNDEM 27.06.2022, 10:24 28.06.2022, 13:31
Numan Kurtulmuş’tan Yunanistan’a uyarı: Sırtını sıvazlayanlara prim vermesin

AK Parti Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Çanakkale'nin ilçesi olan Lapseki’de belediye tarafından bu sene 37'ncisi gerçekleştirilen Kiraz Festivalinin kapanış törenine katıldı. Burada gündemde olan konuları değerlendiren Numan Kurtulmuş, Ege'deki Yunan adalarının silahlandırılmasına tepki gösterdi.

“Bizim işimiz barışladır”

Yaşanan bu olayların bölge barışına yardımcı olmayacağını ifade eden Kurtulmuş, "Hemen yanı başımızda, Adalar Denizi'nde sivil adalar bulunması gereken hemen Ege'de, karşımızdaki adaların bu şekilde silahlandırılması, bölgenin barışına asla ve asla yardımcı olmayacaktır. Bu durum bölge barışına hizmet etmiyor. Buradan komşumuz olan Yunanistan'a şunları söylemek istiyorum. Bizim işimiz kavga değil, barışladır. Bizim önem verdiğimiz konu kardeşliktir. Bizim işimiz dostlukladır" dedi.

“Başkalarının kuyruğuna takılıp, sırtını sıvazlayanlara prim vermesinler”

Numan Kurtulmuş, bu hususların konuşularak çözülebilecek meseleler olduğunu dile getirerek, "Biz Yunanistan'la olan konuları da müzakereyle, konuşarak ve görüşerek çözüme kavuşturmak isteriz. Ama Yunanistan farklı farklı kişilerin kuyruğuna takılarak kendilerinin sırtını sıvazlayanlara asla prim vermesin ve konuları içerisinden çıkılmaz, çözülmez bir konuma getirmesin. Türkiye ne Akdeniz ne Doğu’da ne Adalar Denizi’nde ne Mavi Vatan’da ne de bütün bu coğrafyada hiçbir hakkının ezilip geçilmesine göz yummayacak, buna müsaade etmeyecektir" ifadesinde bulundu.

Terör örgütüne destek veren ülkelere büyük tepki: “Başımıza musallat ettiler”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Madrid'de düzenlenecek NATO zirvesine katılacağını aktaran Kurtulmuş, "Biz bu konuda ne oyun oynuyoruz ne de şaka yapıyoruz. Hemen yanı başımızda terör örgütlerinin kimler tarafından destek gördüğünü, Türkiye'ye 40 senedir bela edilen YPG, PYD, PKK ve benzerlerinin Türkiye'nin başına neler getirdiğini, ne büyük bir maliyet ödettiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bunlara yardım ise kendini dost gibi gösteren bazı ülkelerden geliyor. Bunlara silah gönderiyorlar. Siyasi destek sağlıyorlar. İstihbarat yardımı yapıyorlar. Ve Türkiye'nin ayağına çelme taksınlar diye bu örgütlere yardım gönderiyorlar. Türk halkı dost görünen ülkelerin asla ve asla terör örgütlerine yardımcı olmalarına onlara destek sağlamalarına razı gelmez, buna müsaade etmez. Onun için bir Müslüman aynı delikten iki defa ısırılmaz" ifadesinde bulundu.

“NATO mensubu olmak isteyenler önce terör örgütleriyle bağını koparsın”

Kurtulmuş, yeniden NATO mensubu olmak isteyen Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğinden önce teröre yardım etmesini gözden geçirmesini, bir daha Türkiye'ye zarar gösteren bu terör örgütleriyle hiçbir şekilde görüşme yapmamalarını sağlamak istediklerini söyledi.

Bu isteklerin yerine getirilmesini ümit ettiklerini ifade eden Numan Kurtulmuş, "Türkiye düşmanları, Türkiye karşıtları, destek çıktıkları terör örgütleri, sırtlarını sıvazladıkları birtakım ülkeler. Bu yapılanlara rağmen Türkiye büyük ve güçlü Türkiye yolunda yürüyüşünü sürdürecektir. Yeter ki bir arada olalım, birlikte olalım ve hep beraber daha güçlü Türkiye için canla başla çalışalım" dedi.

“Siyasi düşünceler farklı olabilir, ama baktığımız yön güçlü Türkiye olmalıdır”

Kurtulmuş, Çanakkale'nin Türkiye'nin geçmiş hatırasını çok canlı tuttuğuna dikkat çekerek, “1915 Çanakkale Köprüsü yalnızca Lapseki'yle Gelibolu'yu birbirine bağlamadı. Dünyanın en büyük mühendislik harikalarından birisi sayılan bir köprü değil. Dünyanın en büyük ayak açıklığına sahip olan köprülerinden birisi değil. Avrupa'nın en harika köprülerinden birisi de değil. Ancak bu köprü Türkiye'nin geçmişiyle, geleceği arasındaki bir bağlantı kurdu. Bu köprü bir göstergedir, bir simgedir. İnşallah Türkiye daha aydınlık yarınlara ulaşacak. Daha güçlü durarak, dünyanın dört bir kesiminde hükmü ve sözü geçen büyük Türkiye olacak. Bu konu hakkında dünya görüşlerimiz farklı olabilir. Siyasi fikirlerimiz farklı, tuttuğumuz yol farklı olabilir. Ancak hepimiz aynı tarafa doğru bakacağız. Baktığımız taraf, tekrar güçlü büyük Türkiye yolu olacaktır. Türkiye'ye daha güçlü ve daha büyük olmak yakışacaktır. Sıkıntılar çözmek için daha güçlü olmak mecburiyetindeyiz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)