Nüfus Müdürlüğü'nden 'telefonla vatandaşlık' iddialarına cevap

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen açıklamada, yabancıların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma süreçlerinin ilgili yönetmelik ve Türk Vatandaşlığı Kanunu hükümlerine göre yürütüldüğü kaydedilerek, "Maalesef ısrarla resmi verileri ve açıklamaları yok sayarak herhangi bir gerçekliğe dayandırılmadan, gündeme gelebilmek amacıyla içerikler üretilmektedir." ifadelerine yer verildi.

GÜNDEM 13.09.2022, 22:03
Nüfus Müdürlüğü'nden 'telefonla vatandaşlık' iddialarına cevap

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, sosyal medya platformlarında yer alan, 'bir devlet hastanesinde kadın doğum uzmanı hekim olduğu öne sürülen bir şahsın telefonla vatandaşlık verildiğine yönelik beyanına' dair açıklamada bulunuldu.

"Suç duyurusunda bulunulacaktır"

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının kazanılmasının, ilgili yönetmelik ve Türk Vatandaşlığı Kanunu hükümleri doğrultusunda yürütüldüğü, koşulları ve süreçlerinin gayet açık ve net olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Daha evvel açıkça ve görsel olarak işlem basamaklarının ayrıntılı bir şekilde Sayın Bakanımız tarafından da açıklandığı gibi yabancının bizzat müracaatta bulunması, kent aşaması, valilik komisyonu, soruşturma ve arşiv taraması gibi çok sayıda sürecin müspet neticelenmesi durumunda Cumhurbaşkanı kararı ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kazanılabilmektedir.

Maalesef ısrarlı bir şekilde resmi verileri ve açıklamaları yok sayarak herhangi bir gerçekliğe dayandırılmadan gündeme gelmek amacıyla içerikler üretmeye devam edilmektedir. Bu tarz paylaşımlar yapmak suretiyle kurumları zan altında bırakanlar ve algı oluşturmaya çabalayanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır."

Yorumlar (0)