“Normal hayatımıza döneceğimiz günler yakın”

Koronavirüs tedbirlerine sıkı bir şekilde riayet edilerek bu salgının en kısa zamanda atlatılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, normal hayata dönülecek günlerin yakın olduğuna inandığını söyledi.

GÜNDEM 08.05.2021, 16:15 09.05.2021, 21:25
“Normal hayatımıza döneceğimiz günler yakın”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki Vahdettin Köşkü'nden 81 ilde bulunan 560 gençle En Uzun İftar Sofrası programına katıldı.

Programda AK Parti Gençlik Kolları üyeleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan salgınla mücadelede izlenen yol hakkında bilgi verdi.

“Normal hayata dönüş yakın”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın ile ilgili alınan tedbirlere sıkı bir şekilde uyarak en kısa zamanda salgının atlatılacağına ve normal hayata dönülecek günlerin yakın olduğuna inandığını söyledi.

Salgın sürecinin ülkedeki gençlerin eğitimine ve sosyal yaşamına etki ettiğine işaret eden Erdoğan "Oluşturduğumuz güçlü eğitim-öğretim ve bilişim altyapısı ile eğitimlerinizi uzaktan ama kesintisiz sürdürmenizi sağladık.” dedi. 

Erdoğan, sosyal yaşam ile ilgili olarak herkesinbir süre daha fedakarlık yapması gerektiğini de hatırlattı. 

Yeni normalleşme takvimi yakında

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Mayıs itibariyle başlayacak yeni normalleşme takviminin yakında açıklanacağını duyurdu.

Erdoğan, yapılacak kabine toplantısının en önemli konularının yeni normalleşme takvimi ve okulların açılış tarihi olacağını söyledi.

Tedbirler sayılara yansıyor 

Salgındaki vaka ve vefat sayısındaki düşüşe dikkat çeken Cumhurbaşkanı, alınan tedbirlerin sonuç vermeye başladığını söyledi.

“Derdimiz okullara bir an önce kavuşmak”

Erdoğan şartları zorlayarak da olsa öğrencileri okullarıyla buluşturmaya çalıştıklarını okullarda geleceğe yönelik güç bulduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı son olarak “Derdimiz okullarımıza sağlıklı bir şekildebir an önce kavuşmak, derslerimize dönmek, hocalarınız ile bir arada olmaktır.” diye konuştu.

Yorumlar (0)