Nisa Mihriban bebekten haber var: "Yaşıyor ancak..."

İstanbul’da boş bir araziye terk edilmiş halde bulunan ve ATT Büşra Durmaz’ın sütanneliğini yaptığı Nisa Mihriban bebeğin sağlık durumunun ciddi olduğu, beyin ölümü yönünden nihai sonucun ise henüz belirlenmediği öğrenildi. Öte yandan, bebeğin biyolojik annesinin tutuklandığı belirtildi.

GÜNDEM 06.04.2022, 10:10 06.04.2022, 14:14
Nisa Mihriban bebekten haber var: "Yaşıyor ancak..."

İstanbul Pendik’te boş bir araziye terk edilmiş halde buluna kız bebek, Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bebeği almak için bölgeye giden yeni anne ve ATT Büşra Durmaz’ın bebeği, kendi bebeği gibi emzirdiğini tüm yurda duyurmuştu. ATT Büşra ile kız bebeğin gülümseten videosu ise milyonlarca kişi tarafından paylaşılmıştı. Görevlilerin isteği üzerine Büşra Durmaz bebeğe isim vermiş ve Nisan Mihriban olmasını istemişti. Nisa Mihriban’ın biyolojik annesi, uzun uğraşlar sonucunda bulundu.



Biyolojik annenin ilk ifadesi ortaya çıktı

3 aylık bebeğini Pendik’te bir araziye bırakan kadının ilk ifadesi ortaya çıktı: “2019 senesinde dini nikahlı olarak biriyle evlendim. O evliliğimden bir çocuğum oldu. Eşimden ayrıldım, çocuğum da eşimle yaşamaya başladı. Ben ailemin evine döndüm ama ailem beni istemedi. Beni, bir başkasıyla evlendirmek istediler. Ben de bu sebeple ayrı eve çıktım. Bir süre sonra M.Ç. ile tanıştım ve ilişkimiz oldu. Kendisini daha sonra görmedim. Sonra kadın sığınma evine yerleştim. Hamile kaldığımı orada öğrendim. Bebeğin babasına hamile olduğumu mesaj attım ama bana cevap vermedi. Ailemin haberi yoktu. 5 Ocak 2022 tarihinde kızım doğdu. Doğumu yaptıktan sonra yeniden kadın sığınma evine döndüm. Ancak orada kalmanın belirli bir süresi var. Her yerde en fazla 6 ay kalınabiliyor. Benim süremse dolmuştu.”



“Beni bebekle istemeyeceklerini düşündüm”

“Kadın sığınma evinde bir kadınla tanıştım. Bana bir isim verdi ve onun yanında kalabileceğimi söyledi. Ben de beni bebekle kabul etmeyeceklerini düşündüm. 29 Mart günü 12.00 sularında bebeği bıraktım. Bebeği bıraktıktan sonra da M.D. ile buluştum. Zorda olduğum için terk etmek zorunda kaldım. Herkesin görebileceği bir yere bıraktım çünkü birinin sahiplenmesini istedim. Onu öldürmek gibi bir kastım yoktu. Ama keşke devlete sığınsaydım. Çok pişmanım.”

Acımasız anne tutuklandı

Pendik'teki adresinde gözaltına alınan Ebru S.'nin karakoldaki işlemleri tamamlandı. Ebru S. 'Sonucu nedeniyle ağırlaşmış yaralama' suçu gerekçesiyle tutuklandı.



Nisa Mihriban bebeğin durumu ciddi

Nisan Mihriban bebeğin sağlık durumunun ciddi olduğu, beyin ölümü yönünden nihai sonucun ise henüz belirlenmediği öğrenildi. Sabah saatlerinde Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimliği tarafından yapılan açıklamaya göre Nisa Mihriban'ın beyin ölümünün gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda kesin yargıya varmak için 24 ila 48 saat arasında beklemek gerekiyor. 3 gün kadar önce kaldığı çocuk yuvasından "kardior pulmoner arest" tespitiyle birlikte ilk müdahalesi yapılan bebek, hastanenin çocuk yoğun bakım bölümünde entübe edilmiş halde yatırılıyor. Yaklaşık 30 dakika boyunca yapılan resüstasyon neticesinde kalp atımları alınmaya başlanan Nisa Mihriban'ın tedavisi devam ediyor.

Yorumlar (0)