Nevşehir Valisi'nden U dönüşü

Nevşehir Valisi, 29 Ekim kutlamalarıyla ilgili verilen yasak kararından tepkiler üzerine geri döndü. Konuyla ilgili açıklama yaptı.

GÜNDEM 30.10.2019, 09:44
Nevşehir Valisi'nden U dönüşü

CHP, Nevşehir’in merkezinde bulunan yaklaşık 1.5 kilometrelik caddede 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapmak için Nevşehir Valiliği’nden izin istemişti.

Nevşehir Valiliği ise yapılmak istenen "Atatürk’e Saygı ve Cumhuriyet Yürüyüşü"ne "kamu düzenini bozacağı" gerekçesiyle izin vermemişti.

Cumhuriyet ve Atatürk yürüyüşünü yasaklayan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

“Haberim yoktu"

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan ile görüşen Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, "Ben Japonya'daydım. Yanlış yapılmış. Yürüyebilirsiniz." şeklinde konuştu.

Sözcü’den Zeynep Gürcanlı'ya konuşan CHP’li Faruk Sarıaslan “Vali bey bugün saat 12.30’da beni aradı. ‘Sizinle özel bir şey görüşmek istiyorum il başkanınız da gelebilir mi?’ dedi. Sayın il başkanımız ile birlikte Vali Aktaş'ın makamına gittik. Bize ‘Ben Japonya’daydım. Bu karardan haberim yoktu. Yanlış yapılmış. Bunu telafi etmek isterim.’ dedi. Biz de telafisi için ‘Zaten biz yürüyeceğiz. O zaman izin verin izinli bir yürüyüş olsun.’ dedik. Vali bey de hemen emniyeti aradı gereken talimatı verdi. Önlemler alındı ve yürüyüşümüzü halkımız da katılımıyla coşkuyla gerçekleştirdik.” diye konuştu. 

Yorumlar (0)