Nevşehir'de sokağa teröristin adı verildi

Hacıbektaş Belediye Meclisi'nden skandal karar! Güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada etkisiz hâle getirilen THKP-C'li teröristin adını Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde bir sokağa verdiler.

GÜNDEM 10.08.2020, 15:23 10.08.2020, 15:42
Nevşehir'de sokağa teröristin adı verildi

Terör örgütlerini Türkiye gündeminden çıkarmaya çalışan kahraman güvenlik güçleri zorlu doğal koşullarda operasyonlarını sürdürürken şehrin göbeğinde bir teröristin ismi sokağa verilerek onore edilmeye çalışıldı.

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde, Hacıbektaş Belediye Meclisi skandal bir karara imza atarak, 1972 yılında güvenlik güçleriyle çatışmaya giren ve etkisiz hâle getirilen terör örgütü THKP-C mensubu terörist Ulaş Bardakçı'nın ismini bir sokağa verdi.

Skandal kararı müjde olarak sosyal medya hesabından duyuran Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, Hacıbektaş Belediye Meclisinin aldığı kararla Ulaş Bardakçı, Mehmet Taşdemir, Hürcan Gürses ve Halil Tunç'un isimlerinin ilçedeki sokak ve parklarda yaşatılacağını vurguladı.

Açıkça "Türk askeri ve polisi, yoldaşlarımızın bedenini öldürse de biz onların isimlerini yaşatacağız" mesajı veren ve devlete meydan okuyan Hacıbektaş Belediyesi idaresi ile ilgili İçişleri Bakanlığının ve yargının adım atması bekleniyor.

Ulaş Bardakçı kimdir?

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde bir sokağa ismi verilen Ulaş Bardakçı, Hacıbektaş doğumlu ve THKP-C'nin kanıl eylemlerine katılmış bir terörist.

1971 yılında tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevinden firar eden eli kanlı terörist Ulaş Bardakçı, gizlendiği yerini tespit eden ve mahalleyi kuşatan emniyet güçlerine silahla ateş açmış ve girdiği çatışmada, bir daha terör eylemi yapamayacak duruma getirilmişti.

İsimleri sokak ve parklara verilen diğer isimler şöyle:

Hürcan Gürses: TİP (Türkiye İşçi Partisi) üyesi olan Hürcan Gürses, 1978 senesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ölmüştü.

Halil Tunç: Eski Türk-İş Genel Başkanı.

Mehmet Taşdemir: Konya'da öldürülmüştü.

Kenan Işık'ın Ulaş Bardakçı anısı!

Mart 2014'te "Kim Milyoner Olmak İster" isimli yarışma programında "Ulaş" isimli bir yarışmacıyı konuk eden Kenan Işık, Ulaş Bardakçı'nın sınıf arkadaşı olduğunu belirterek, "Öldürüldü" demiş ve neden öldüğünü söylemeden bolca övgüler dizmişti.

"Ulaş deyince birden duruyorum. Çünkü Ulaş benim sınıf arkadaşımdı, 68 kuşağından. İki sıra önümde otururdu. Hep o aklıma gelir. Vuruldu! Ulaş Bardakçı öldürüldü biliyorsunuz. Ulaş Bardakçı çok akıllı biriydi. O dönemde o kadar akıllı insanlar ya öldürüldüler ya yaralandılar ya da hapislere atıldılar ya da yurt dışına gittiler. Türkiye sanki değerli insanlarını kaybetmiş gibi bir duygu var içimde. Çok değerliydi çünkü." demiş ama "Terör eylemleri düzenlediği için cezaevine konulmuş, cezaevinden kaçtıktan sonra yakalanacağını anlayınca askerlere kurşun yağdırmış, askerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada ölmüştü" dememişti.

Yorumlar (1)
Vahap 4 yıl önce
Bu ne demektir devlet yok demektir