Nevşehir'de ay yıldız desenli balon havalandı

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde, sıcak hava balonu üreten firmaların hazırladığı ay yıldız desenli balonun tanıtımı gerçekleştirildi. 

GÜNDEM 30.08.2021, 12:03 31.08.2021, 09:15
Nevşehir'de ay yıldız desenli balon havalandı

Uluslararası 2. Kapadokya Sıcak Hava Balon Festivali çerçevesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle ay yıldızlı balon üretildi.

Sabahın ilk saatlerinde ayı yıldız desenli balon, Nevşehir'in Göreme beldesinde bulunan festival alanına getirildi.

Yoğun ilgi çekti

Ekipler tarafından yapılan hazırlıklardan sonra balon şişirildi ve ardından peribacaları arasında sergilendi. Hazırlıklar esnasında ekipte bulunan bir kişinin, balonun bayrak desenli kubbe kumaşını öpmesi göze çarptı. Ellerinde bulunan Türk bayrakları ile bölgeye gelenler, dev Türk bayrağı görünümündeki balonun etrafında hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Prof. Dr. Kemal Yüksek, Türk sivil havacılığının sıcak hava balonu konusunda yaşanan gelişmelerin gurur verici olduğunu ifade etti ve şunları söyledi:

"Bu anlamda Türkiye’nin liderliği artık yerine oturmuş halde. Edindiğimiz deneyimler ve kazanımlar, organizasyon ve üretim olarak diğer ülkelere de örnek oluyor. Yakın dönemde Kuzey Makedonya'dan üretim ve organizasyon için bir talep geldi, bu talep bizi gururlandırdı. Afrika’dan başlayarak yerli üretimlerin pazarlara ulaşması herkesi memnun ediyor." dedi.

“4 ayda hazır duruma geldi”

Yerli sıcak hava balonu üreticisi Pasha Balloons Yönetim Kurulu Başkanı Halis Aydoğan, yerli balon üretimi konusunda Türkiye'deki ilk şirket olduklarını, kırmızı zemin üzerine beyaz ay yıldız desenli balonu ürettikleri için mutlu olduklarını dile getirdi.

4 aylık bir çalışmadan sonra balonun hazır hale getirildiğini ifade eden Aydoğan, "Bu önemli günde dünyanın uçan en büyük Türk bayrağını ülkemizde üretmenin gururunu şu an yaşıyoruz. Tanıtımını bugüne ayarladığımız için de ayrıca bunun da mutluluğunu yaşıyoruz. Balonun üretiminde 4 ayda 24 kişi çalıştı." şeklinde açıklama yaptı.

“Türk bayrakları semalara süzüldü”

Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, sıcak hava balonu festivalinin son gününde Türk bayraklarının semada süzülmesi ve dalgalanmasının güzel bir görüntü ortaya çıkardığını söyledi.

Kapadokya bölgesinde turistlerin doğal kaya oluşumları ve peribacaları ile kaplı alanları kuş bakışı izlemesine imkan tanıyan diğer sıcak hava balonları da 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle Atatürk ve Türk bayraklarıyla uçtu. Ay yıldızlı bayrağı taşıyan birçok sıcak hava balonu, alandaki vadilerin üstünde 40 dakika boyunca süzüldü.

Yorumlar (0)